Hirdetés

A YouTube szigorúan törli a koronavírussal kapcsolatos kamu videókat



|

Már 800 ezer videó ment a levesbe, a problémás tartalmak elvileg a vakcinákról tartalmaztak félrevezető vagy hamis információkat.

Hirdetés

A koronavírus már önmagában is súlyos problémákat okoz világszerte, ám sokat ronthatnak a helyzeten, ha félinformációk vagy tényként beállított, hamis állítások kezdenek el terjedni a járvány valamely aspektusával kapcsolatban. A közösségi médiában sajnos továbbra is gyakran találkozhatunk ilyen jellegű bejegyzésekkel, a YouTube pedig nem nézi tétlenül a dolgot. 

A vállalat szóvivője, Elene Hernandez tájékoztatása alapján csak az elmúlt több mint hat hónapban 30 ezernél is több olyan videó lett eltávolítva a platformról, ami félrevezető vagy konkrétan hamis információkat tartalmazott a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatban.

Hirdetés

Ez mindenképpen szép adat, és valószínűleg némileg segítette a járvány elleni védekezést, ám jó eséllyel továbbra is akadnak még olyan anyagok a videómegosztón, amelyeknek célja az emberek átverése.

Tavaly február óta egyébként 800 ezernél is több problémásnak ítélt videótól szabadult meg a YouTube, a koronavírus kapcsán terjedő álhírek pedig más platformoknak, így például a Facebooknak és a Twitternek is elég nagy fejfájást okoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.