Hirdetés

A YouTube torkának ugrik a TikTok, jönnek a 10 perces videók



|

Az eddigi legnagyobb bővítés lép életbe a videók hosszát illetően.

Hirdetés

A rövid zenés videókkal berobbant TikTok ugyan havi egymilliárd aktív felhasználójával egyelőre messze elmarad a 2,5 milliárdos tábort megmozgató YouTube-tól, de a növekedés üteme alapján nem kizárt, hogy egyszer még utolérheti a Google platformját.

A szándék legalábbis biztosan megvan, a szolgáltatás mögött álló ByteDance ugyanis tavaly 3 percesre emelte a feltölthető videók maximális hosszát, most pedig hivatalossá vált, hogy a 10 perces filmek előtt is megnyílik az út.

Hirdetés

Ez már megközelíti a YouTube-videók átlagos hosszát, ami a Statista 2018-as adatai szerint 11,7 perc körül van. A lépés ellentámadásként is értékelhető, hiszen az utóbbi időben az összes nagyobb platform a TikTok sikerét igyekszik másolni, köztük a YouTube is a Shorts nevű, rövid videós funkció elindításával.

"Folyamatosan kutatjuk az új módszereket, hogy értéket teremtsünk a közösségünk számára, és hogy gazdagabbá tegyük a TikTok élményét. Tavaly bevezettük a hosszabb videókat, több időt adva a közösségünknek az alkotásra és a szórakoztatásra a TikTokon. Ma pedig izgatottan tesszük elérhetővé a képességet az akár 10 perces videók feltöltésére, amely a reményeink szerint világszerte még több kreatív lehetőséget szabadít fel az alkotóink számára."

- kommentálta a döntést a ByteDance szóvivője a The Verge kérdésére. A fokozatosan elérhetővé váló újdonság élesítése már folyamatban van, egyes felhasználók már meg is kapták az alkalmazáson belüli értesítést a 10 perces videók engedélyezéséről.

A továbbiakban érdekes lesz látni, hogy a TikTok közössége mennyire használja majd ki az új kereteket, hiszen a platform vonzereje még mindig a néhány másodperces, nagy mennyiségben fogyasztott anyagokban rejlik. Ugyanakkor nem ez lenne az első alkalom, hogy megváltozik egy szolgáltatás profilja, elég csak az Instagramra gondolni, ami képmegosztónak indult, ma viszont már a videókra helyezi a hangsúlyt - éppen a TikTok jelentette kihívásra válaszolva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.