Hirdetés

A YouTube végre rendet tesz a videók között



|

Véget ér a Shorts okozta káosz a videómegosztón.

Hirdetés

A fiatalok széles tömegét meghódító TikTok átírta a játékszabályokat a közösségi médiában, a mobilra szánt rövid videós tartalmakat téve a legforróbb portékává. Erre válaszul született meg a YouTube Shorts, amely lényegében ugyanazt kínálja, mint a kínai rivális, csak a vezető videós platformon.

Az egyre népszerűbbé váló új formátum azonban kissé összekuszálta a csatornákat, ahol eddig ömlesztve láthattuk a mobilképernyőkre szánt Shorts-anyagokat, a hagyományos videókat és a streameket is. A felhasználók ezért egy ideje már hangoztatták, hogy ideje lenne rendet rakni, amit végre meg is hallott az üzemeltető.

Hirdetés

A YouTube a Twitteren és a tulajdonos Google támogatási blogján jelentette be, hogy új felosztás lép életbe a csatornákon, amelyben külön lapokra kerülnek a Shorts-tartalmak, a normál videók és a közvetítések. A változtatás további következménye, hogy ha eztán egy "Shortot" nézve navigálunk a készítő csatornájára, egyből a dedikált Shorts-fülre ugrunk majd.

Alapvetően pedig a három külön lap (Videos, Shorts, Live) között válogathatunk a mostani egyetlen "Videók" felület helyett. A frissítés világszerte a mai naptól élesedik, így elméletben már bárkinél felbukkanhat az átrendezett felület (cikkünk írásakor webböngészőből és az iOS-es alkalmazásban teszteltük a dolgot, de nálunk egyelőre semmi sem változott).

A régóta esedékes rendrakás mindenképp üdvözlendő, de valószínűleg nemcsak pusztán a felhasználók kegyeit szolgálja, hanem egyben egy újabb lépést is jelent a Shorts elkülönítésében és megerősítésében, amely már egy új támogatási programmal is csábítja a tartalomkészítőket, részesedést adva a videósoknak a reklámbevételekből.

Ebbe a sormintába illeszkedik a YouTube-alkalmazás napokban bejelentett új témája, a sötét módot feldobó Ambient Color is, amely vibrálóbbra, trendibbre szabja az app és a webes felület megjelenését, felvéve a TikTok fiatalosabb tempóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.