Hirdetés

A YouTube-on közvetítette a szülését egy nő, de jó oka volt rá



|

Közel 50 ezren voltak kíváncsiak Siobhan Miller szülésére, de végül nem teljesen azt kapták, amire számítottak.

Hirdetés

Az apás szülés egyre elterjedtebb intézménye révén ugyan akár egy férfi is testközelből nézheti végig ezt a csodát, azt viszont csak és kizárólag egy nő tudhatja igazán, valójában mit is jelent világra hozni egy új életet, annak minden fájdalmával és örömével együtt.

Egy brit nő, a 37 éves Siobahn Miller azonban szerette volna az egész világnak megmutatni a folyamatot, ezért úgy döntött, hogy a YouTube-on fogja streamelni a kislánya megszületését, ami végül nem egészen a tervek szerint zajlott.

Hirdetés

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a történet főszereplője egy képzett szakember, aki az úgynevezett hipnoszülés módszerét próbálta népszerűsíteni - ez a szülés egy speciális módja, amelynek során különböző, terápiás jellegű relaxációs gyakorlatokkal oldják a stresszt. A Miller azért döntött a saját otthoni szülése közvetítése mellett, hogy lebontsa az eseményt körülvevő negatív narratívát.

"Minden amit látunk traumatikusnak ábrázolja a szülést, ami egy torz kép róla. Ez pedig összefonódott azzal, ahogy az emberek általában a szülésről  gondolkodnak - az emberek azt hiszik, hogy egy undorító és ijesztő dologról van szó. De a gondolkodásmód megváltoztatása megmutathatja, hogy ez akár egy erőt adó élmény is lehet."

- magyarázta a nő a brit Metro magazinnak, amely a napokban felhívta a figyelmet az egyébként már egy éve történt közvetítésre. A végül 45 ezer ember által követett stream továbbra is visszanézhető, kisbabára és köldökzsinórvágásra viszont ne számítsatok a végén, Milleréknek ugyanis nem sikerült szabad bábát találniuk, így közel másfél óra után kénytelenek voltak kórházba menni, ahol egy medencés szülés mellett döntöttek.

Végül szerencsére minden jól sült el, és a főhősünk egy egészséges kislánynak adott életet, aki a Fionnuala nevet kapta. Miller - aki egyébként egy korábbi, traumatikus szülés után merült el a hipnoszülés tudományában - kissé csalódott, hogy végül nem sikerült végigvinnie a streamet, ugyanakkor úgy érzi, hogy már az adásba került résszel is megmutatta, hogy a vajúdás akár sokkal simábban is lejátszódhat annál, mint amit az emberek gondolnak róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.