Hirdetés

A YouTube-videókat is szinkronizálni fogja nekünk az MI



|

Az automatikus feliratok után a gépi szinkron is bekerül a videómegosztó repertoárjába.

Hirdetés

A világ legnagyobb videómegosztójaként a YouTube igyekszik figyelmet fordítani arra, hogy minél többen élvezhessék a tartalmait, nyelvtudás híján azonban nem könnyű elmerülni a külföldi feltöltésekben, hiszen csak elenyésző tételhez áll rendelkezésre többnyelvű felirat.

A mesterséges intelligencia korának beköszöntével azonban ez is megoldódhat, a platform ugyanis bejelentette, hogy MI-generált szinkronokkal is feldobja a repertoárt. A The Verge beszámolója alapján ez a napokban zajló VidConon hangzott el, az új funkció pedig az Aloud technológiájára épül. A cég a Google startupoknak szóló inkubátor-programjának (Area 120) egyik nagy reménysége.

Hirdetés

Az Aloud honlapja szerint a folyamat során a mesterséges intelligencia előbb egy átiratot készít a kezelésbe vett videó szövegéről, amit szabadon korrigálhatunk, majd ez alapján elvégzi a fordítást és megalkotja a szinkront. A lenti videó részletesebben is mesél erről, az alá beágyazott feltöltésben pedig egy Alouddal készült szinkront találtok, amit a beállítások gombra kattintva, a Hangsáv almenüben lehet kiválasztani.

A YouTube jelenleg "több száz alkotóval" teszteli az új funkciót, azt viszont még nem tudni, hogy mikor kerülhet sor a gépi szinkronok nyilvános rajtjára. A technológia egyelőre csal az angol, a spanyol és a portugál nyelvet támogatja, de a fejlesztő szerint a későbbiek során továbbiakkal is bővül majd a választék.

A fejlesztések következő lépése pedig az lesz, hogy a tervek szerint 2024-től a szinkronok jobban fognak hasonlítani az eredeti hanghoz, valamint a szájmozgást is a gépi szöveghez igazítják, kiküszöbölve az alábeszélős műfajt idéző hatást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.