Hirdetés

A Zoom hamarosan nagyobb biztonságot ad a fizetős ügyfeleinek



|

Titkosított meetingeknek örülhetnek hamarosan a fizetős és az üzleti felhasználók.

Hirdetés

A Zoom elárulta, hogy a tervei szerint hamarosan titkosított videohívásokat tesz használhatóvá a fizetős ügyfelei számára, így az iskoláknak és az üzleti felhasználóknak is. A fokozott biztonságra azért lehet szükség, mert a civil csoportok egyre gyakrabban kénytelenek a szexuális zaklatókkal küzdeni. Azt egyelőre nem tudja a Zoom, hogy a tervek változnak-e, illetve, hogy a nonprofit szervezeteknek és másoknak szüksége van-e a fokozott biztonságra. 

Hirdetés

A világjárvány alatt a Zoom rengeteg új felhasználót szerzett, köszönhetően annak, hogy a meetingekhez regisztráció nélkül is lehet csatlakozni. Ez viszont az úgynevezett zoombombing jelenséghez vezetett, amely lényege, hogy a beszélgetésekhez hívatlan hackerek és vicceskedő bajkeverők csatlakoznak. 

Bár a prémium ügyfelek most jól járhatnak az extra titkosítással, a biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a szexuális zaklatók és egyéb bűnözők egyre inkább titkosított csatornákon kommunikálnak a lelepleződésük elkerülése érdekében. És ez a magyarázata annak, hogy csak a prémium ügyfelek kapják meg a Zoom új titkosítását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.