Hirdetés

Használsz még egyáltalán Zoomot? Most bőven akad olyan újítás, amit érdemes kipróbálni



|

Előfizetői ingyen kapják az új MI-generálta kiegészítő szolgáltatást.

Hirdetés

A közelmúltbeli világjárvány felértékelte az online otthoni munkát és tanulást támogató platformjait. Ezek legesszenciálisabb termékei a videokonferencia platformok. A fokozott igénybevétel miatt ezek az alkalmazások abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy két éven keresztül folyamatosan bővítették, fejlesztették őket, egyrészt, hogy kielégítsék a felhasználói igényeket, és hogy előnyre tegyenek szert a nagy platformok közötti versengésben.

Az egyik legsikeresebb ilyen jellegű platformnak ugyan a Microsoft terméke, a Teams bizonyult köszönhetően annak a húzásnak, hogy a redmondiak az Officce részévé tették a programot, de velük fej-fej mellett haladva fejlődött a Zoom hasonló célú szolgáltatása is. Ma már több letöltése van a Zoom ingyenes verziójának, mint a Snapchatnek, vagy a TikToknak.

Hirdetés

Nagy minőségi ugrás előtt áll most az alkalmazás. A fizetős felhasználók videokonferenciáinak lebonyolítását olyan generatív MI-eszközök segítik a jövőben, amik akár valós idejű megjegyzéseket, javaslatokat tehetnek segítve munkánkat, és időt spórolva nekünk. Továbbá az alkalmazás összegzéseket, leiratokat készíthet megbeszéleinkről segítve az adminisztrációt, archiválást, így akár a késők, vagy a jelen nem levők is felzárkózhatnak a többiekhez, nem kell miattuk újra elmondani ugyanazt.

A közelmúltban többen kezdték kritizálni a céget a szolgáltatási feltételei miatt, amelyek szerint felhasználhatja a videohívásokat és más felhasználói adatokat a modelljei képzéséhez. A gyors visszhangot követően a Zoom frissítette feltételeit, és gyorsan közzétett egy blogbejegyzést, amelyben tisztázta irányelveit, mondván, ő engedély nélkül senki hívásait, megbeszéléseit nem használja fel ilyen célokra. Ez egyébként alapértelmezésben ki is van kapcsolva.

Egyébként a Microsoft Teams is hasonló újításokat vezet be, de bejelentésük szerint, a Zoommal ellentétben ők a markukat is tartani fogják az elvégzett munka után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.