Hirdetés

A Zoomot most éppen szabadalomsértésért perlik



|

Egy cég azt állítja, hogy a videokonferenciára szakosodott Zoom megsérti az általuk szabadalmaztatott technológiát azzal, hogy felhőben tárol felvételeket.

Hirdetés

Minél nagyobb egy cég, annál komolyabban kell számolnia azzal, hogy perek sorát akaszthatják a nyakukba vélt vagy valós jogi sérelmek miatt. A Zoom körül egyébként is meglehetősen sok adatvédelmi botrány akad (viszont a bevételeik az egekben), most azonban egészen más miatt aggattak pert a nyakukba, egy cégnek ugyanis a konferenciák rögzítésére és tárolására szolgáló technológiájukkal akadt gondja.

A Rothschild Broadcast Distribution Systems szállt bele a Zoomba, ugyanis állításuk szerint az megsért egy általuk benyújtott szabadalmat. A felperes vállalat 2011-ben védette le a felhőben tárolható multimédiás tartalmak technológiáját - jóval azután, hogy azt más cégek kifejlesztették. Az eltelt kilenc évben 25 céget pereltek már be, köztük a Disney-t és a WWE-t is.

Hirdetés
 

Az ilyen cégre nemzetközileg a "patent troll", azaz a szabadalom-troll kifejezést használják, ugyanis ezek a vállalatok egy meglehetősen ingatag lábakon álló pert akasztanak a cégek nyakába, melyek viszont inkább megegyeznek velük peren kívül, mivel úgy olcsóbban jönnének ki, mint egy megnyert üggyel.

Nagy valószínűséggel a Zoom is győztesen távozna a bíróságról, hiszen olyan absztrakt fogalmakat, mint amilyen a felhőtárhely technológia alapvetően nem lehet levédetni, így a bíróság korábbi precedensek alapján elutasítaná a Rothschild Broadcast Distribution Systems vádait.

Most a Zoomnál a döntés, hogy végigvisz-e egy hosszas pert vagy inkább gyorsan megállapodik a céggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.