Hirdetés

A zsarolóvírusok a koronavírus ellen dolgozó cégeket sem kímélik



|

Az utóbbi időben egyre nagyobb erőkkel támadják az egészségügyet a zsarolóvírusok mögött álló hackerek, és már a koronavírus elleni kutatásokkal foglalkozó cégek is a célpontjaik között vannak.

Hirdetés

Az utóbbi hónapok trendjei alapján a cyberbűnözők főleg a nagyobb és közepes cégek ellen próbálják meg bevetni a zsarolóvírusokat, és sajnos az egészségügyi szektor szereplőit sem kímélik, az utóbbi időben alaposan rászálltak a kórházakra is.

Úgy tűnik, hogy a koronavírusban és a világjárványban is csupán üzletet lát a többségük, erre pedig jó példa, hogy most éppen a vírus elleni klinikai vizsgálatokat lassították le azzal, hogy az egészségügyi szoftvert kínáló eResearchTechnology rendszerét fertőzték meg ranromware-rel. 

Hirdetés

A cég rendszerének megbénulása miatt sok partner sem tudott tovább működni, ezek között volt védőoltáson dolgozó vállalat és gyorsteszteket fejlesztő szövetség is. A folyamatos adatmentések miatt ezek veszteségei ugyan minimálisak voltak, de voltak olyan cégek, amelyek csak papíron tudtak tovább dolgozni. 

Arról nincs információ, hogy milyen egyéb hatással voltak a zsarolóvírus-támadások, illetve ismeretlen az elkövetők kiléte, továbbá az is, hogy mennyi pénzhez juthattak hozzá váltságdíj formájában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.