Hirdetés

Abraham Lincolnt utánzó MI-chatbottal támad a Meta



|

A jelek szerint hamarosan befut a Facebook saját ChatGPT-je.

Hirdetés

Kilenc hónappal ezelőtt az OpenAI rászabadította a világra a mesterséges intelligenciára épülő ChatGPT chatbotot, azóta pedig a generatív modellek lázában ég a világ, amely szabályos háborúba torkollott a technológiára rárepülő Microsoft és a saját algoritmust fejlesztő Google között.

A Mark Zuckerberg vezette Meta mindeközben többször is megerősítette, hogy nekik is nagy terveik vannak a technológiával, most pedig kiderülhetett, hogy mivel ugrik fejest a legújabb trendbe a vállalat.

Hirdetés

A Financial Times jelentése szerint ugyanis a Facebook, az Instagram és a WhatsApp üzemeltetője már a jövő hónapban előrukkolhat a mesterséges intelligenciás chatbotjaival, amelyeket úgy terveztek, hogy minél élethűbb beszélgetéseket folytassanak a felhasználókkal. A többes szám azért indokolt, mert a Meta platformjaiba beépülő szolgáltatás különböző személyiségekkel kommunikál majd.

Ezekről annyit tudni, hogy az egyikük Abraham Lincolnt utánozza, a másik pedig egy szörföst mímelve ad majd utazási tippeket. A chatbotok célja természetesen az, hogy növeljék a felhasználók aktivitását, az viszont egyelőre nem tiszta, hogy a Meta hogyan kezeli majd a beszélgetések során begyűjtött adatokat.

Az erős negyedévet záró, de a metaverzum-projekttel továbbra is bukásra álló vállalat nem kommentálta a hírt, de ha még igaz is a pletyka, akkor sem Zuckerbergék lesznek az elsők a közösségi médiás bizniszben, akik a beleállnak a chatbotlázba. A rivális Snapchaten ugyanis már hónapok óta elérhető a ChatGPT-t is hajtó GPT nyelvi modellre épített My AI, ami akár gépileg generált képekkel is kommunikál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.