Hirdetés

Adatgyűjtés miatt vizsgálják a Twittert



|

Írországot az érdekli, hogy mennyi adatot gyűjt be a Twitter a linkrövidítő rendszerén keresztül.

Hirdetés

Az írországi hatóságok nyomozást indítottak, és egészen pontosan arra kíváncsiak, hogy a Twitter mennyi adatot gyűjt be a t.co linkrövidítő rendszerén keresztül. 

Hirdetés

A nyomozás indulását egy brit professzor, Michael Veale kérése alapozta meg. Veal a GDPR alapján adatokat kért a Twittertől, azonban a cég azt állította, hogy nincsenek adatai a linkrövidítésre használt szolgáltatásából. A professzor nem hitte el az állítást, ezért arra kérte a hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet, tart-e vissza adatokat a Twitter. 

A vizsgálatot azóta hivatalosan is megerősítették, a professzor is kapott róla értesítést. 

A linkrövidítést eredetileg arra találták ki, hogy a korlátozott helyet kínáló tweetekben spóroljon a karakterekkel. A módszer hatékonynak bizonyult a kártevőkkel szembeni küzdelemben és az analitikában is. Az analitikus szolgáltatások azonban kockázatot is jelentenek a magánszféra szempontjából a privát üzeneteknél. A Facebookot és a Twittert is perelték már be azért, mert adatokat gyűjtött a privát üzenetekben megosztott hivatkozásokról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.