Hirdetés

Adathalászok próbálnak hasznot húzni II. Erzsébet halálából



|

A Microsoft nevét is felhasználják az átverésben.

Hirdetés

II. Erzsébet szeptember 8-án hunyt el, és azóta rengeteg ember érdeklődésének központjában áll, hogy mi történik a brit királyi családdal. A királynőt a mai napon temették el, természetesen a média folyamatosan beszámolt a történésekről.

Az uralkodó halálát azonban egyesek arra próbálják felhasználni, hogy visszaéljenek az emberek bizalmával, és személyes adatokhoz férjenek hozzá.

Hirdetés

A sajátos adathalász-kampányt a Proofpoint azonosította, és kiderült, hogy nem csupán II. Erzsébet nevét használják fel, hanem a Microsoft vállalati kommunikációját is próbálják másolni a csalók. Az üzenetekben az adathalászok a Microsoft nevében arra kérik a címzetteket, hogy fényképekkel és hozzájárulással támogassák a királynő emlékét, pontosabban segítsenek létrehozni egy mesterséges intelligencián alapuló memóriakártyát.

A csalók ezáltal próbálnak hozzáférést szerezni az áldozatok Microsoft profiljában tárolt adatokhoz, illetve rosszindulatú weboldalakra terelik a felhasználókat. A beszámolók szerint a csalók az EvilProxy nevű adathalász-készlettel dolgoznak, ami egy viszonylag új megoldás.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja már vizsgálja az ügyet, és óva inti a felhasználókat a támadástól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.