Hirdetés

Aggasztó híre van a kijelző alá épített kamerákról az Oppónak



|

A kínai gyártó bemutatta a világ első kijelző alá épített szelfikameráját, de arra figyelmeztet, hogy ez egyelőre nem készít túl jó minőségű képeket.

Hirdetés

Az elmúlt évek trendjei alapján tudjuk, hogy az okostelefonok gyártói minden megtesznek azért, hogy a készülékek előlapja csak keret nélküli kijelzőből álljon, amibe sem hangszóró, sem kamera nem lóg bele. A csontrezgéses és rejtett hangszórók már elérhetőek (például az LG G8 ThinQ-ban vagy a Huawei P30 Próban), az előlapi kamerát mostanában pedig felugró modulokban rejtik el. A mozgó alkatrészeknek persze sok kritikusa van, így a következő lépés az, hogy a szelfikamerát a kijelzőbe építsék (mint az ujjlenyomat-olvasót). 

Hirdetés

Az Oppo a világon elsőként mutatta be az MWC Shanghai alkalmából a képernyő alá épített szelfikamerát. Emellett további részleteket is elárult annak működéséről. 

Az Oppo egy egyedi, átlátszó anyagot használ egy áttervezett képpont-struktúra mellett, így a fény eléri a kamerát. A szenzor a szokásosnál nagyobb, a lencse is szélesebb apertúrájú. A kamera fölötti kijelzőterület érintésérzékeny, és a képernyő minősége sem romlik. 

Sajnos azonban azt is hozzátette a gyártó, hogy a kamera képminősége érezhetően rosszabb lesz, a tükröződések és becsillanások mellett a színekkel is gond lesz. Kifejlesztettek azért egy algoritmust, ami megpróbálja mindezt orvosolni, és így a minőség már állítólag nagyjából olyan, mint a csúcsmobiloknál. 

Az Oppo azt tervezi, hogy a közeljövőben adja ki az első okostelefont ezzel a kamerával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.