Hirdetés

Agyonverte a riválisokat a Xiaomi Mi 10 Ultra



|

Nem elég, hogy 120 wattos gyorstöltésre és 120x zoomra képes, még a DxOMark toplistáján is maga mögé utasított minden más mobilt a Xiaomi új Mi 10 Ultra szuperprémium mobilja.

Hirdetés

Tudtuk, hogy a 10. születésnapja alkalmából nagy dolgokat villant majd a Xiaomi, és nem is kellett csalódnunk. Az átlátszó tévéjük mellett megérkezett a Redmi K30 Ultra, ami prémium csúcsmobil, de a vételára nem 400 000 forintnak felel meg, hanem csupán 85 000 forintra átszámolható összegért már vihető is Kínában. A Xiaomi Mi 10 Ultra értelemszerűen jóval drágább, de jóval többet is tud, jobb minőségben. A Xiaomi valaha volt legdrágább és legjobb okostelefonja mindent kimaxolt. 

Hirdetés

A Mi 10 Ultra ennek megfelelően 6,67 hüvelykes, full HD+ felbontású, 800 nit fényerőre képes, 120 Hz-es képfrissítésű OLED-panelt kapott. Ez alatt Snapdragon 865 chip lapul, maximum 16 GB LPDDR5 RAM-mal és 512 GB UFS 3.1 tárhellyel. A 120-as szám a gyorstöltésnél is visszaköszön, a 4500 mAh-s akkumulátor ugyanis 120 wattos gyorstöltést támogat, ami egészen elképesztő. Ráadásul még a vezeték nélküli töltés is 50 wattos, az akku élettartamát pedig speciális technológiákkal igyekeznek kitolni. Továbbá a 120 wattos töltőadapter, ami gyárilag jár a mobilhoz, szintén hatalmas, és ezt a célt segíti. 

Bár a 108 megapixeles kamera a reklámokban jól hangzott, szerencsére a Xiaomi is rájött, hogy nem a megapixelek mennyiségétől lesz jó egy kamera. Így a fő szenzor most 48 megapixeles, de ugyanolyan nagy fizikai méretű. Ehhez 20 megapixeles ultraszéles, 5x-ös és 2x-es optikai zoomra képes kamerák társulnak, de a nagyítás 120x-os is lehet. Ez utóbbi értéken persze senki ne várjon csodát... Az előlapi szenzor 20 megapixeles.

A Mi 10 Ultra kamerarendszere nem marketingfogás, a DxOMark ugyanis már letesztelte, és a valaha volt legjobbnak találta. Még a Huawei P40 Prót is megelőzte, a mobilfotózás királya lett a Mi 10 Ultra, amely 130 pontot kapott, állóképek terén rekordmagas 142-t; és expozíció, színek, fehéregyensúly, dinamikatartomány, képrészlet tekintetében is a csúcsot jelenti a jelenlegi mezőnyben. 

Most pedig a fekete leves következik: Kínában bár 760 dollárnak megfelelő összegért vihető, és jó árazással kiütné a riválisokat Európában is a nyeregből, egy Xiaomi-szóvivő szerint a gyártó nem tervezi Kínán kívül forgalmazni a Mi 10 Ultrát, sőt, a Redmi K30 Prót sem, semmilyen márkanév alatt. Ez annyiból érthető, hogy az elképesztően drága Mi 10 Pro után nehéz helyzetbe hozta magát Európában a vállalat: ha a Mi 10 Prónál olcsóbban adja a Mi 10 Ultrát, akkor a korábbi vásárlói háborodnak fel, ha pedig 1200 vagy 1400 euróra lövik be a vételárat, akkor valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem vásárolják majd meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.