Hirdetés

AI-képgenerátort csinált a Paintből a legújabb frissítés



|

Immáron a matuzsálemi rajzolóprogramban is elérhetők a DALL-E képgenerátor képességei.

Hirdetés

Az eredetileg 1985-ben megjelent Microsoft Paint évtizedeken át nagyjából ugyanazokat a képességeket kínálta, aztán jött a Windows 11, amivel a redmondiak szabályos szteroidkúrára fogták a veterán szoftvert, folyamatosan pakolva bele az új funkciókat. Így lépett színre a régóta várt sötét üzemmód, a hátterek leválasztása a kívánt objektumokról és a Photoshophoz hasonló rétegkezelés, most pedig a Microsoft aktuális kedvence, a generatív mesterséges intelligencia is beköszönt az eszköztárba.

A Windows Latest beszámolója szerint ugyanis nemrég a Release Preview csatornán is elérhetővé vált a Paint szeptember óta tesztelt integrált képgenerátora, amely az OpenAI által kifejlesztett DALL-E technológiájára épül.

Hirdetés

A Cocreator néven futó eszköz használata pofonegyszerű: az ablak jobb szélére került egy gomb, melyet megnyomva szöveges parancsok segítségével hozhatunk létre új képeket, akárcsak a Bing Képgenerátor esetében.

Forrás: Windows Latest
Forrás: Windows Latest

Az újdonságot nem igazán lehet elmulasztani, a Paint elindításakor ugyanis felugrik a funkciót beharangozó ablak, a Microsoft pedig még egy rövid útmutatóval is szolgált a Cocreatorhoz. A Windows Latest ugyanakkor figyelmeztet, hogy egyes felhasználóknak várólistára kell feliratkozniuk, ám ennek elbírálása legfeljebb néhány napot vesz igénybe.

A Paint frissítése sajnos csak Windows 11-re szól, cserébe viszont a redmondiak nemrég Windows 10-re is elérhetővé tették a szintén az OpenAI technológiára épülő mesterséges intelligenciás segédjüket, a Copilotot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.