Hirdetés

AirTag segítségével fogtak el egy bőröndöket fosztogató tolvajt



|

A reptéri dolgozó az utasok vagyontágyait és bőröndjét tulajdonította el, de egy Apple AirTag követőnek köszönhetően sikerült lebuktatni.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy arról hallunk, a földi kiszolgáló személyzet tagjai a feladott poggyászokból értéktárgyakat tulajdonítanak el, de világszerte, így a budapesti repülőtéren is felügyelik a pakolókat, tavaly például egy csapdabőrönddel sikerült elfogni két elkövetőt. Azért nagyobb mennyiségű készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket így sem ajánlott feladni, ha lehet, próbáljuk meg a kézi poggyászban vagy zsebünkben felvinni ezeket.

Az sem rossz ötlet, ha értékeink mellé egy Apple AirTag (vagy valamilyen androidos eszközökkel kompatibilis) követőt helyezünk, ugyanis most épp egy ilyen segített elkapni egy a floridai Destin-Fort Walton Beach reptéren dolgozó tolvajt.

Hirdetés

A nyomozás júliusban indult, miután egy utas poggyásza nem érkezett meg vele együtt a célállomáshoz. Szerencsére egy AirTag segítségével pontosan látta, hova keveredett, a rendőrség pedig megnézte, lakik-e a jelzett környéken reptéri alkalmazott - így jutottak el a 19 éves Giovanni De Lucához, aki két rendbeli nagyértékű lopás vádjával áll majd bíróság elé, miután beismerte tettét.

Ugyan a bőrönd tulajdonosa által hiányolt értékek nem lettek meg, egy másik, augusztus 9-én ellopott poggyász tartalma igen: ebben eredetileg több mint 15 ezer dollár értékű ékszer és más tárgy volt, ezek egy részét De Lucánál találták meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.