Hirdetés

Akár 1 millió dollárt is fizet az Apple, ha komoly sérülékenységet találsz az eszközeiben



|

1 millió dollár is járhat a biztonsági réseket találóknak: mindezt az idei Black Hat biztonsági konferencián árulta el az Apple.

Hirdetés

Az Apple az idei, Las Vegasban megtartott Black Hat biztonsági konferencián jelentette be, hogy bárkinek kifizet akár 1 millió amerikai dollárt is, amennyiben az illető kritikus biztonsági hibát talál az Apple eszközeit működtető szoftverekben. 

Hirdetés

Ez a legmagasabb díjazás, amit hasonló dologért az Apple valaha felajánlott. Természetesen az 1 millió dolláros díjazás azért csak különleges esetben jár. Olyankor, amikor a támadó hozzá tud férni az iPhone kernelhez, anélkül, hogy ehhez a tényleges felhasználónak bármit kellene tennie. 

Korábban a hibák bejelentéséért az Apple maximum 200 000 dollárt fizetett ki. 

Minden biztonsági szakértőt tárt karokkal várnak az Apple-nél a hibajelentések kapcsán, ráadásul a vállalat szeretné megkönnyíteni a szakemberek dolgát. Éppen ezért olyan módosított okostelefonokat is adnak nekik, amelyeken egyes biztonsági intézkedéseket kiiktattak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.