Hirdetés

Akár 20 évet is kaphat a repülőgépével szándékosan lezuhanó influenszer



|

Valójában egy eltitkolt szponzorációt szolgált a közveszélyes megrendezett jelenet.

Hirdetés

A youtuber szcéna történetének egyik legnagyobb botránya Trevor Jacobéé, aki 2021 decemberében egy látványos videót tett közzé arról, hogy lezuhant a repülőgépével, amikor egy barátja hamvait próbálta elszórni a Sierra Nevada-hegység felett. A felháborodást persze nem a videó látványos volta okozta, hanem az a tény, hogy csak egy megrendezett balesetről volt szó.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, számtalan jelről ordított, hogy a gép fedélzetét még biztonságos magasságban elhagyó Jacob a bolondját járatja a közönséggel (pl. gondosan elhelyezett kamerák a gép stratégiai pontjain, a műszaki hiba elhárítására tett kísérlet teljes elmulasztása, szelfibotos kiugrás), így a Szövetségi Légügyi Hatóság 2022 áprilisában be is vonta a veszélyes játékot űző férfi pilótaengedélyét.

Hirdetés

Most viszont kiderült, hogy ennél jóval súlyosabb következményekkel járhat a nézettséghajhászás. Az ügyben ugyanis az ilyenkor kötelező bejelentés nyomán az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács (National Transportation Safety Board) és a Közlekedési Minisztérium (Department of Transport) is nyomozni kezdett, a youtuber azonban megkísérelte félrevezetni a hatóságokat, ezért most hosszú időre rácsok mögé kerülhet a mutatványért. Trevor ugyanis azt állította a nyomozóknak, hogy nem ismeri a roncs becsapódási helyét, ám ez nem volt igaz.

Amíg a hivatalnokok keresgéltek, ő egy barátjával titokban begyűjtötte a Los Padres National Forest nemzeti parkban földet ért gépet, majd feldarabolva és kukákba gyömöszölve megpróbálta elrejteni az NTSB nyomozói elől. A sokat látott szakértőket azonban nem tudta megvezetni, így végül kénytelen volt elismerni, hogy az egész akció egy megrendezett jelenet volt egy pénztárca (!) reklámozására. A youtuber bűnlajstromára ezzel az is felkerült, hogy a vonatkozó előírásokat felrúgva a nézők tájékoztatása nélkül jelenített meg szponzorált tartalmat a videójában.

Jacob ellen hivatalosan "szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett rongálás és bizonyítékok rejtegetése" miatt emeltek vádat, amely akár 20 évnyi fogsággal is büntethető. Az ügy középpontjában álló videó eközben ma is fent van a YouTube-on, de a 3,6 milliós nézettségével még ennél a felrobbanó bálnatetemnél is rosszabbul teljesít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.