Hirdetés

Akár 30 méterről is képes töltésre dél-koreai mérnökök fejlesztése



|

A technológián a Sejong Egyetem kutatócsoportja dolgozik.

Hirdetés

Hatalmas előrelépés a vezeték nélküli töltés technológiához kapcsolódóan a dél-koreai Sejong Egyetem mérnökeinek legújabb kutatása. A jelenlegi eszközök nem képesek túl nagy távolságokat áthidalni, viszont a Sejong tudásai megalkottak egy olyan szerkezetet, amellyel 30 méter távolságra képesek továbbítani energiát.

A megoldásnak köszönhetően infravörös lézerfény által 400 mW fényteljesítményt továbbítottak, ami nagyjából a kisebb eszközök töltéséhez elegendő áram, viszont a további tervek szerint a jövőben okostelefonok, tabletek és akár laptopok töltéséhez is továbbfejleszthető lesz.

Hirdetés

Az egyetemi kutatócsoport egyik mérnöke, Ha Ji Nyong elmondta, hogy a technológia igazi különlegessége nem csupán a távolság, hanem az is, hogy az adónak és a vevőnek nem szükséges egy vonalban lenniük, elég a másik látószögében elhelyezkedni. A szerkezet 10x10 mm-es vevőegységgel rendelkezik, kis eszközökben is elfér, így az otthonokban használt kisebb elektromos eszközök is tölthetők a használatával. Az infravörös lézer egyébként a beállításoknak köszönhetően nem káros a bőrre és a szemre sem.

A kutatócsoport teljes, részletesen kidolgozott publikációját az Optica hivatalos honlapján olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.