Hirdetés

Akár 80 százalékos gyorsulást is hozhat a Firefox 67



|

Sebességben is biztonságban is fejlődött a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox 67.

Hirdetés

Míg a Microsoft egyesek szerint beadta a derekát a böngészős küzdelemben, addig a Mozilla kitart. A Firefox támogatja a modern webes szabványokat, de nem olyan renderelőengine-t használ, mint a Chrome, az Edge vagy a többi Chromium- és Blink-alapú megoldás. 

Hirdetés

Most megérkezett a Firefox 67, ami a Mozilla szerint bizonyos helyzetekben akár 80 százalékkal is gyorsabb, mint az egy évvel korábbi verziók. 

Szintén újdonság, hogy a böngésző a leggyakrabban használt dolgokat tölti be először, vagyis minden oldal meglátogatásakor egyből előttünk lesz, aminek lennie kell. Kevés RAM mellett a Firefox automatikusan felfüggeszti az egy ideje nem használt lapokat, és csak akkor folytatja azokat, ha aktívvá válnak (tehát előhozzuk azokat). A böngésző gyorsabban is indul, a kiegészítők ellenére is. 

A Firefox 67 a weboldalak követését is akadályozza, de a CPU-t sem hagyja kriptopénzt bányászni. Ezt ugyanakkor manuálisan kell bekapcsolni a beállításokban. A privát böngészés során már beállítható, hogy mely beépülők működjenek (például a jelszókezelőre szükség lehet). Támogatott lett továbbá az AV1-es kodek, NVIDIA kártyával és Windows 10-zel pedig tesztelhető az új WebRender GPU-alapú 2D renderelőengine. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.