Hirdetés

Akár egy 1991-es Macintosh-t is csinálhatsz a PC-dből az új Mac OS 8 appal



|

Appként futtatható a Mac OS 8 rendszer egy 1991-es Macintosh Quadra 900-on (persze virtuálisan), akár Windowson is, hála a Slack egyik fejlesztőjének.

Hirdetés

Az utóbbi években számos csodát láttunk már unatkozó fejlesztőktől, bár sokan nem is ezeken ámulnak, hanem hogy az illetőknek mennyi extra ideje van ilyesmire. Felix Rieseberg, a Slack egyik fejlesztője a jelek szerint sok szabadidővel rendelkezett, ugyanis a törekvéseinek hála az 1991-es Macintosh Quadra 900-at alapul véve virtuális gépként futtatható a Mac OS 8 rendszer Macen, Windows- vagy Linux-alapú PC-n, emulátorok és telepítők nélkül is. Egyetlen, önálló Javascript appra van csupán szükség

Hirdetés

A virtuális gép emulálja ugyanis az 1991-es Macintosh Quadra 900-at. Az alapot egy Basilisk II emulátor adja, és a legtöbb Mac OS 8-támogatott app el tud indulni, ráadásul előre telepítve ott van néhány játék és demó is: például Oregon Trail, Duke Nukem 3D, Civilization II, Alley 19 Bowling, Damage Incorporated, Dungeons & Dragons. Ha további appokra van szükség, azok is betölthetőek, és még fájlok is átvihetőek a macintosh.js mappába másolva, majd az appot újraindítva. Szükség szerint képfájlok is mountolhatóak. 

Sajnos a webhez nem lehet kapcsolódni, de azért telepítve van az Internet Explorer és a Netscape. A Javascript miatt persze eléggé terhelt lesz a CPU, és a teljesítmény sem túl acélos, de nosztalgiának kiváló a dolog, és bámulatos, hogy egy ilyen rendszer futtatható egy mai windowsos PC-n. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.