Hirdetés

Akár el is adhatja az 5G-s ágazatát a Huawei



|

A Huawei azt fontolgatja, hogy az 5G-s üzletágának nagy részét eladja egy nyugati vállalatnak.

Hirdetés

Amerika mindent elkövet, hogy sarokba szorítsa a Huawei-t, ennek ellenére a kínai vállalat még mindig remekül teljesít. Korábban az 5G-s piac vezetője is volt, most azonban sok a kérdés és az ismeretlen tényező, hiszen Amerikának más országokat is sikerült meggyőznie arról, hogy a Huawei nemzetbiztonsági fenyegetés, ezért nem szabad az 5G-s eszközeit használni. 

Hirdetés

Több ország egyenesen ki is tiltotta a Huawei 5G-s technológiáját, arra hivatkozva, hogy a cég a kínai titkosszolgálattal működik együtt. A Huawei minden egyes ilyen vádat következetesen tagadott, azonban Amerika annyira kellemetlen helyzetbe hozta, hogy állítólag már hajlandó lenne eladni az 5G-s ágazatának jókora részét is. 

Ren Zhengfei alapító a The Economistnak adott egy interjút, amelyben elárulta, hogy az 5G-s ágazat egy részét egy nyugati vállalatnak adhatnák el. Így a vevő hozzáférne a teljes portfólióhoz, a szabadalmakhoz, licencekhez, kódokhoz, tervekhez, gyártási szaktudáshoz. A Huawei viszont változtathatna bármin, és a saját termékeibe épített 5G-s felszerelések kódján is. 

A vevő kizárólag nyugati cég lehetne, meglévő vagy új vállalat egyaránt - konkrétumok, összegek és vevőjelöltek még nincsenek. Ami azt illeti, a Huawei csak fontolgatja ezt a megoldást, vagyis még nem döntöttek mellette. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.