Hirdetés

Akár magyar nyelvű közösségi médiás posztokat is generálhatsz a Microsoft új MI-alapú eszközével



|

A Microsoft Designerrel pillanatok alatt hozhatsz létre új vizuális tartalmakat.

Hirdetés

A Microsoft több mint 10 milliárd dollárt fektetett a generatív mesterséges intelligencia éllovasába, az OpenAI-ba, az összeborulás legismertebb gyümölcse pedig a ChatGPT képességeivel felturbózott Bing chatbot lett, amelyet az elmúlt hónapok során több mint 100 millió ember próbált ki, s már képeket is készíthetünk vele.

A redmondiak viszont tavaly ősszel egy másik MI-alapú szolgáltatást is útnak indítottak a PowerPointból kinőtt Microsoft Designer képében, amellyel plakátokat, bannereket és egyéb tartalmakat generálhatunk szöveges parancsok alapján.

Hirdetés

Az OpenAI által kifejlesztett DALL-E 2 képgenerátorra épülő grafikai tervezőalkalmazás eddig csak várólistáról volt elérhető, a Microsoft azonban most bejelentette, hogy immáron bárki kipróbálhatja az előnézeti verziót a designer.microsoft.com weboldalon keresztül, vagy a Microsoft Edge böngésző oldalsávjába integrálva. Az utóbbi opció világszerte fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára, amelyet követően a "+" gombra kattintva tudjuk engedélyezni a bővítményt.

A munka elkezdéséhez csupán be kell írnunk egy tetszőleges kívánságot, és a Designer kész javaslatokkal áll elő, amelyeket tovább finomíthatunk a beépített szerkesztési eszközök segítségével. Az animált tartalmakat is kínáló szolgáltatással akár közösségi médiás posztokat is létrehozhatunk, több mint 20 platform preferált képarányának integrált támogatásával. A Designertől magyarul és magyar nyelvű tartalmakat is kérhetünk, de a fordítások minősége alapján jobban járunk, ha angolul adjuk meg az utasítást, és utólag írjuk át a szöveget a kívánt nyelvre.

A Microsoft azt ígéri, hogy innentől kezdve folyamatosan fejlődni fog a repertoár, így a későbbiek során olyan képességekkel bővítik a Microsoft 365 programcsomag részét képező Designert, mint az új objektumok automatikus beillesztése, tetszőleges elemek kivágása a képekről vagy a háttér kibővítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.