Hirdetés

Akár még jól is elsülhet, ha az Apple üvegből készít billentyűzetet



|

Egy olyan szabadalom került elő, ami elsőre talán furcsának tűnhet, de valójában megoldhat egy ősrégi problémát.

Hirdetés

A PC-k egyik legalapvetőbb perifériája a billentyűzet, amiből elég sokfajta készült már az évek során, de némi kreativitással valószínűleg lehet még egyedi megoldást mutatni ezen a téren is. Például most úgy tűnik, hogy az Apple egy elég érdekes ötlettel állt elő, és valószínűleg elég sokan örülnének annak, ha megvalósulna.

Hirdetés

Előkerült az Apple egyik szabadalmi terve, ami alapján úgy tűnik, hogy üvegből szeretne billentyűzetet készíteni a vállalat, amit laptopokhoz és táblagépekhez is lehetne használni. A tervek szerint nemcsak látványos lenne a kütyü, hanem strapabíróbb gombokat is kapna, amelyek nyilván jól jönnek, ha az ember sokat gépel. Rengeteg billentyűzet esetében előfordul, hogy bizonyos idejű használat után egész egyszerűen elkezdenek lekopni a feliratok a gombokról, de úgy tűnik, erre is gondoltak a srácok.

A szabadalom alapján ugyanis úgy tűnik, hogy a betűket, számokat és különböző szimbólumokat a billentyűzet háttérvilágítása jelenítené meg. Az egyik megoldás szerint maga a karakter lenne megvilágítva, de akad egy olyan elképzelés is, hogy a gomb többi része kapná a fényt, és nyilván így is látható volna, mit nyomunk meg.

Persze simán elképzelhető, hogy végül nem valósul meg az Apple terve, hiszen gyakran szimpla ötletek maradnak az ilyen szabadalmak. Nektek hogy tetszene egy ilyen billentyűzet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.