Hirdetés

Akár több mint 1 milliárd kínai állampolgár személyes adatait lophatta el egy hackercsapat



|

Az ismeretlen tettesek a sanghaji rendőrség adatbázisán keresztül jutottak illetéktelenül információhoz.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint az eddigi legnagyobb adatszivárgás történt Kínában, ugyanis egy ismeretlen hackercsapat több mint 1 milliárd kínai állampolgár személyes információjához férhetett hozzá. A szakértők szerint ilyen mértékű kibertámadás példátlan az ország történelmében, az adatsokaság méretét több mint 23 terabyte-ra becsülik.

Az egyik hacker már jelentkezett is, hogy 10 bitcoinért cserébe hajlandó visszaszolgáltatni az adatokat, de egyelőre a hatóságok továbbra is nyomoznak a tettesek után, és nem fizetik ki a váltságdíjat.

Hirdetés

A Binance alapítója és vezérigazgatója, Zhao Changpeng Twitteren osztotta meg, hogy a cége felismerte a kibertámadást, amely során nevek, címek, telefonszámok, kórházi és rendőrségi adatok is illetéktelenek számára váltak elérhetővé, illetve több személy már árulja ezeket a dark weben.

Egyelőre nem ismert, hogy pontosan hogyan jutottak hozzá a hackerek a sanghaji rendőrség adatbázisán keresztül az adatokhoz, viszont a kibervédelmi szakértők úgy gondolják, hogy egy harmadik fél által üzemeltetett felhő alapú szolgáltatás által sikerült feltörni a rendszert - az Alibaba, a Tencent vagy a Huawei is érintett lehet.

A kínai hatóságok és a kibervédelmi hivatal egyelőre nem adtak ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.