Hirdetés

Aki még mindig régi androidos mobilt használ, imádni fogja a Google újdonságát



|

Ennél jobb hírrel nem is szolgálhatott volna a keresőóriás az elavult okostelefonok tulajdonosainak.

Hirdetés

Az elmúlt években több gyártó is meghosszabbította az androidos mobiljaihoz beígért szoftveres támogatási időt, így a Google például 3 új Android-főverziót és további 2 évnyi biztonsági frissítést garantál, míg a Samsung 4 főverzióval és plusz 1 évnyi biztonsági update-tel csábítja a vásárlókat.

A piac legtöbb szereplője azonban még mindig messze van ettől, pláne közép- és belépő kategóriás készülékek esetében, így sokak számára lehet remek hír, hogy a Google egy új technológiával állt elő, amellyel a régebbi Android-kiadásokra is elhozhatók az aktuális verziók bizonyos újdonságai.

Hirdetés

Az Extension SDK-nak hívott fejlesztői eszköz a Modular System Components nevű megoldáson alapszik, amely még a 2019 ben megjelent Android 10-zel (Pie) debütált, és azért felel, hogy bizonyos rendszerelemek frissítéseit közvetlenül a Google adhassa ki a lassan reagáló gyártók megkerülésével.

Az új SDK ezt kihasználva megadja a lehetőséget, hogy a fejlesztők akár teljes funkciókat is elérhetővé tegyenek a régebbi készülékeken, egészen az Android 10-ig visszamenően. Az első ilyen az Android 13 PhotoPickerAPI-ja, vagyis a fotók kiválasztásért felelős új felület, ami így akár egy már évek óta nem frissített telefonra is eljuthat az egyes alkalmazásokon belül.

A Google ezzel most egy újabb lépést tett abba az irányba, hogy a felhasználók tovább kitarthassanak a készülékeik mellett, de végső soron az alkalmazásfejlesztőkön múlik majd, hogy élnek-e az új SDK adta lehetőségekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.