Hirdetés

Aki modern és menő, az idén kagylótelefonra vált



|

Az idei egyik legnagyobb kulturális trendet a kagylótelefonok jelentik: egy ilyennel bárki jobban és összeszedettebben érezheti magát.

Hirdetés

Mostanra egyre több ember számára jelent problémát az okostelefonok és PC-k, valamint a viselhető eszközök kijelzőin felugró állandó e-mailek, azonnali üzenetek, SMS-ek és értesítések áradata, amelyek miatt nem csak koncentrálni nehéz valamire, de függőség is kialakulhat például a közösségi oldalak iránt. Az elmúlt években egyre csak szaporodnak az olyan jelentések, amelyek szerint ideje komolyabban foglalkozni a modern technológia túlzott (és ha a gyerekekre gondolunk, akkor túl korai és egyszerre túlzott) használatával, illetve mindennek az egészségünkre gyakorolt hatásaival. Médiajelentések szerint az idei év legnagyobb kulturális trendje az, hogy az emberek a fiókba dobják az iPhone-t, és kizárólag kagylótelefont használnak

Hirdetés

Így tett Katie Reid újságíró is, aki először a közösségi oldalak iránti függőségén akart segíteni a váltással. Ezután viszont már azt is szerette volna elérni, hogy a kislánya ne úgy nőjön fel, hogy a legjobb barátja egy okostelefon. 

Aki megejti a butatelefonra váltást, az arról szokott beszámolni, hogy sokkal koncentráltabban érzi magát. Roman Cochet Brooklynban él, és iPhone-ról váltott LG kagylómobilra. Mióta az okostelefon nem foglalja le a figyelmét, azóta kevésbé terelődik el, és sokkal jobban tud koncentrálni. A trend még Hollywoodban is megjelent: Kim Kardashian-West és Daniel Day-Lewis is összecsukható mobilokkal mutatkoznak, pedig Kardashian-West mobiljátékokkal, szelfitokokkal és appokkal is foglalkozott korábban. 

Létrejött Amerikában egy olyan csoport is, amely arra kéri a szülőket, hogy ne vegyenek nyolcadik osztályig okostelefont a gyerekeiknek - több mint 10 000 aláírást gyűjtöttek már. Ők is a kagylómobilt javasolják a kapcsolattartásra. 

Talán mondani sem kell, hogy mindezek miatt egyre többen reménykednek benne, hogy a múltból feltámadó Nokiák után végre a Motorola RAZR is visszatér. A Lenovo ügyvezetője már sokszor utalt erre

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.