Akkor is követnek, ha törölsz egy appot a mobilodról

|

A fejlesztők az alkalmazásaik törlése után követnek téged, és igyekeznek rávenni, hogy telepítsd újra az eltávolított appot.

Az appfejlesztők új játékba kezdtek, méghozzá olyanba, amit mindkét nagy mobilos platform szabályzata tilt. A fejlesztők ugyanis képesek követni, hogy milyen appokat törölsz az okostelefonodról. Amint megtudják, hogy száműzted a szoftverüket a készülékedről, tovább követned, és hirdetések felhasználásával igyekeznek elérni, hogy azt újra telepítsd. 

Hirdetés

A törlések követését néma átküldési értesítésekkel oldották meg. A telepített appot megpingelik, és ha az app nem küld visszajelzést, akkor az már fejlesztői oldalon töröltnek számít. 

A néma átküldési értesítések felhasználása a hirdetőlistákhoz nem megengedett, sem az Apple, sem a Google platformján. Ennek ellenére egyik óriás sem tett még semmit a fejlesztők új gyakorlata ellen. A törlések követése mögött az eredeti ötlet egyébként az volt, hogy megtudják, nőtt-e az eltávolítások száma egy frissítés után. Ennek hála tudhatták, hogy mennyire fogadták az emberek jól a frissítéseket. 

Alex Austin, a Branch Metrics ügyvezetője általánosságban is elég aggályosnak tartja, hogy a fejlesztők azután is követik az interneten az embereket, hogy azok lemondtak a termékeik használatáról. 

A Bloomberg szerint ilyen szolgáltatást kínál az Adjust, az AppsFlyer, a MoEngage, a Localytics és a CleverTap. Ezt használja az amerikai T-Mobile, a Spotify Technology, a Yelp és a Bloomberg is. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra » Advertisement

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.