Hirdetés

Akkor is telefonálhatunk az iPhone 13-mal, ha nem lesz térerő?



|

Egy új jelentés szerint műholdas kommunikációval érkeznek az idei iPhone-ok.

Hirdetés

Néhány napja írtuk meg, hogy egy közismert szivárogtató szerint szeptember közepén kerülhet sor az iPhone 13-széria bemutatójára, most pedig egy újabb pletyka látott napvilágot a megjelenés előtt álló készülékekről.

A forrás ezúttal Ming-Chi Kuo, akit már nem kell bemutatnunk az Apple-hírek rendszeres fogyasztóinak, a TF International Securities elemzője ugyanis évek óta oszt meg többé-kevésbé pontos információkat az almás cég terveiről. Kuo legújabb, befektetőknek szánt áttekintésében arról ír, hogy az iPhone 13 műholdas kommunikációval érkezhet.

Hirdetés

Az alacsony Föld körüli pályán keringő (Low Earth Orbit - LEO) műholdakra épülő technológia lehetővé tenné, hogy az almás mobilok térerő nélkül is képesek legyenek üzeneteket küldeni és hívásokat fogadni. A megoldás bevezetéséről már korábban is szóltak pletykák, ám ez az első alkalom, hogy az iPhone 13-mal hozták összefüggésbe.

Kuo szerint a LEO-kommunikáció iparágra gyakorolt jelentősége csak az 5G-s mmWave technológiához mérhető, vagyis mérföldkőnek bizonyulhat. Az elemző nagy kockázatot vállal azzal, hogy az új széria megjelenéséhez ilyen közel beszél a dologról, hiszen így látványosabb lenne az esetleges tévedése is. Ez pedig arra utal, hogy Kuo nagyon biztos a tipp forrásában.

Arról sajnos nem szól a jelentés, hogy az Apple csak a saját szolgáltatásain (iMessage, FaceTime) engedélyezheti-e a műholdas kapcsolattartást, avagy a normál hívások is bekerülnek a szórásba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.