Hirdetés

Akkumulátorok nélkül is működnek az Internet of Plastic Things eszközök



|

Akkumulátorok és elektronikai részek nélkül is képesek lennének például a mobillal kommunikálni az Internet of Plastic Things eszközök.

Hirdetés

Az IEEE Spectrum szerint gyakran elfelejtik a szakemberek, hogy bár az IoT-s eszközök ígéretesek, de mindegyikbe kell akkumulátor és elektronika, hogy adatokat gyűjtsenek, továbbítsanak vagy dolgozzanak fel. Sok okoskütyü azonban műanyagból készül, és nehéz az elektronikát beágyazni.

Éppen ezért a Washingtoni Egyetem szakemberei most kitalálták, hogyan tudnak olyan 3D-nyomtatott műanyag eszközöket gyártani, amik akkumulátor vagy elektronika nélkül kommunikálnak a mobillal vagy a WiFi-képes eszközökkel. 

Hirdetés

Egy 2014-es kutatást folytattak, olyan akku nélküli chipeket fejlesztettek tovább, amelyek a helyzettől függően tükrözték vagy nem tükrözték a router jelét, ezzel kommunikálva visszafelé. Most ezt a technológiát 3D-nyomtatással turbózták fel, és közzé is teszik a CAD-modelleket, ha valaki maga is meg szeretne próbálkozni a dologgal. Van olyan akku nélküli csúszka, ami a hangerőt szabályozza, gomb ami automatikusan rendel a weboldalakról vagy vízszenzor, ami figyelmeztet, ha szivárgást észlel. 

Az objektumok mechanikai mozgásból nyerik az energiát, a vezetőképes műanyag (réz és grafén kiegészítésével) anyagok pedig gondoskodnak a WiFi-jelek visszatükrözéséről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.