Hirdetés

Alaposan felgyorsíthatja az oldalbetöltéseket a Google Chrome



|

A 75-ös verziótól kezdődően a Chrome böngésző alapból lazy load funkcióval tölti be a képeket, vagyis felgyorsulnak az oldalbetöltések.

Hirdetés

A lazy loading egy olyan érdekes funkció, amely lehetővé teszi, hogy a weboldalak gyorsabban betöltsenek. Amikor először meglátogatunk ugyanis egy honlapot, nem szükséges, hogy a böngésző a teljes tartalmat azonnal renderelje. Azokat a képeket, amelyek a látómező alatt helyezkednek el, csak akkor tölti be a szoftver, ha lentebb görgetünk. Sok weboldal használja ezt a trükköt, de eddig a fejlesztőkön múlott, hogy engedélyezzék a lehetőséget. 

Hirdetés

A Google most azonban beépíti a funkciót a Chrome böngészőbe, így a jövőbeli verziók már automatikusan lazy loading funkcióval töltik be a képeket, alapértelmezett beállításban (kivéve, hogy egy oldal fejlesztője a kóddal más utasítást ad a szoftvernek).

Az új betöltések keretében a weboldalak készítői eldönthetik, hogy lazy, eager vagy auto beállítást szeretnének használni. Az elsőnél a fent leírtak vannak alkalmazva, míg az eagernél minden tartalom betölt egyből. Az automata módban a böngésző dönt. Ha egy weboldal kódja külön utasítást nem ad, akkor a Chrome automata módra épít, vagyis jó eséllyel a lazy load funkciót alkalmazza majd a legtöbb honlapon. 

Mindez elméletileg gyorsabb betöltési időkhöz vezet. Az újítás már a Chrome 75-ben benne lesz alapértelmezettként. Ez elvileg májusban jelenik meg, Windows, macOS, Linux, Chrome OS és Android rendszerekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.