Hirdetés

Alaposan felgyorsulnak a jövő évi androidos csúcsmobilok



|

Ebben az ARM Cortex-A78 és a teljesítményre kihegyezett Cortex-X1 processzormagok segítenek majd az androidos csúcsmobilok gyártóinak.

Hirdetés

Sok éve már, hogy az Apple rendszerchipjei lekörözik teljesítményben az androidos mobilokba szánt lapkákat, de jövőre a helyzet változhat az ARM Cortex-X1 processzormagoknak köszönhetően. Míg az új, most debütált Cortex-A78 magok 20 százalékos teljesítménynövekedést ígérnek (grafikában és mesterséges intelligenciában 25 százalék), addig a teljesítményre koncentráló Cortex-X1 magok még a Cortec-A78-ra is rávernek 22 százalékot. 

Hirdetés

Ennek hála az androidos csúcsmobilok és ARM-alapú laptopok is jelentősen erősebbek lehetnek az eddigieknél, és az iPhone-ok sem tudnak majd úgy elhúzni az androidos megoldásoktól, ami a szintetikus teszteket illeti. Azt még nem tudni, hogy a Cortex-X1-re mely cégek csapnak le elsőként, de az elemzők szerint a Qualcomm, a Samsung és a Huawei is érdekelt lehet. 

A még jobb teljesítmény persze a fotók feldolgozásánál, a simább görgetésnél és az appok gyorsabb indításánál is kiadhatja magát, ennek feltétele viszont a megfelelő szoftveres optimalizáció, ami androidos környezetben már nem olyan alap dolog, mint iOS-en. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.