Hirdetés

Alaposan felülmúlja elődjét a Realme 9 5G SE



|

Az új modell erősebb chipkészlettel és gyorsabb képernyővel szerelve érkezik.

Hirdetés

Február közepén jelentették be a Realme 9 Prót és a Pro+-t, a gyártó azonban nem várakozott sokat, a felhozatal következő bővítésével, máris újabb modelleket mutatott be, amik szintén a 9-es szériához csatlakoznak.

Könnyen hihetnénk, hogy ezek a Pro készülékek egyszerűbb, kicsit lassabb variánsai, erről azonban nincs szó az SE esetén, ami a Realme-nél tényleg valami különlegeset jelöl.

Hirdetés

Az SE ebben az esetben a Speed Editiont takarja, a készülék pedig rá is szolgál erre a címre. A Realme 9 5G SE ugyanis nem csak erősebb chipkészlettel érkezik, hanem a képernyője is nagyobb képfrissítési értékkel rendelkezik majd.

A Realme 9 Prót a Snapdragon 695 hajtotta, az SE pedig már a 778G-t kapta meg, ami minimális CPU gyorsulás mellett jelentősen több GPU teljesítményt jelent majd használat közben. Ezek mellé érkezik a 6 vagy 8 GB memória, továbbá a 128 GB UFS 2.2 tárhely, ami természetesen bővíthető microSD-vel. A telefon egyetlen hiányossága az operációs rendszere lesz, a korosodó Realme UI 2.0-val érkezik, aminek még Android 11-es alapjai vannak.

Az akkumulátorral sem lesz senkinek gondja, az ugyanis 5000 mAh kapacitással rendelkezik, mellé pedig egy 30W-os töltő is jár. A gyártó szerint a chipkészlet hatékonysága miatt akár 19 és fél órányi videolejátszásra is képes lehet a telefon.

Egyedül a kamera terén marad alul az SE a 9 Próhoz képest, a korábbi 64 MP helyett, az SE-ben csak 48 MP-es lesz a főszenzor. Mellette persze ott virít a makró- és a mélységszenzor is. Videót maximum 4K-s felbontásban 30 fps-sel tud rögzíteni, az előlapi kamera pedig 16 MP-es.

Végül, de nem utolsósorban a kijelző is figyelemre méltó. A panel felbontása a 1080x2412 lesz, a maximális fényereje pedig 600 nit. Ennél érdekesebb, hogy akár 144 Hz-es képfrissítésre is képes, a felhasználástól függően azonban 6 szinten variál a telefon, és akár 30 Hz-re is képes lelassulni, hogy áramot takarítson meg.

A Realme 9 5G már egy kicsit visszafogottabb újdonság. A maga 6,5-ös, 90 Hz-es kijelzőjével már szinte elavultnak tűnik a korábbi modellekkel szemben, a felhasználói élmény azonban így is kellemesen gördülékeny lesz az 1080x2400-as felbontáson. A maximális fényerő itt is 600 nit, a képernyő érintésérzékelése pedig 180 Hz-es.

A Realme 9 5G egy gyengébb chipkészlettel is spórol, a teljesítményért ebben az esetben a Dimensity 810-es felel, ami a visszafogottabb számaitól függetlenül továbbra is egy 6nm-es, 5G-s modell. Az alap konfiguráció itt 4 GB memória és 64 GB tárhely, utóbbi azonban bármikor bővíthető microSD-vel, továbbá lesz 6 GB memóriával érkező modell is, ami mellé már 128 GB tárhely lesz beépítve. Az operációs rendszer, ahogyan az várható volt, itt is a Realme UI 2.0.

A kamerák hasonlóak az SE kínálatához: ugyan az a 48 MP-es hátsó és 16 MP-es előlapi szenzor dolgozik, az olcsóbb modell azonban nem lesz képes a 4K felvételre, csupán 1080p / 30 fps-ben rögzít majd.

Akkumulátor terén ugyan azt kínálja, mint az SE, itt is 5000 mAh kapacitást ígér a Realme, a lassabb, 18W-os töltési képességért kárpótlásul azonban a 9 5G elvileg 22 órányi videolejátszásra lesz képes.

A magyar árakról egyelőre nincs hír, azt viszont már tudjuk, hogy március 14-én indul az árusítás. A Realme 9 5G SE kezdő ára 237 dollár lesz, a drágábbik modell 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel pedig 272 dollárt kóstál.

Az olcsóbbik készülék, a Realme 9 5G belépő ára 175 dollár, az erősebb, 6G memóriával és 128 GB tárhellyel szerelt pedig 210 dollárért lesz elérhető a realme.com weboldalon és a partner viszonteladóknál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.