Hirdetés

Alaposan kiszúrna a hatóságokkal az Apple



|

Az iOS változtatásainak hála a hatóságok és a hackerek rövidesen versenyt futhatnak az idővel.

Hirdetés

Az Apple megváltoztatja az iOS beállításait, ennek eredményeként a hatóságok és a hackerek által bevetett eszközökkel igen nehéz lesz feltörni az iPhone készülékeket. 

Hirdetés

A híres Cellebrite és GrayShift eszközei USB-s kapcsolaton keresztül aknázzák ki az Apple Lightning csatlakozóját, és így kerülik meg a jelkód-megadások számának korlátozását, amit az Apple az iOS-be épített. Azért lehet csak korlátozott alkalommal próbálkozni, hogy a hackerek és a hatóságok ne tudják feltörni a zárolt iPhone-okat az újbóli találgatásokkal. 

Mivel az új gépek ezt a korlátozást sikeresen megkerülték, az Apple új stratégia mellett döntött, és úgy véli, hogy a legnagyobb sebezhetőséget a Lightning port jelenti. Éppen ezért az Apple úgy módosítja az iOS-t, hogy a rendszer letiltsa az USB porton keresztüli kommunikációt más eszközökkel, ha a készüléket az elmúlt egy órán belül nem oldották fel. 

A személyes adatok védelme továbbra is kiemelt prioritást élvez az Apple-nél, amely megvédené a felhasználóit a hackerekkel, személyiség- és adattolvajokkal szemben. Hozzátették, hogy a hatóságokat tisztelik, és nem áll szándékukban a biztonsági újításaikkal megnehezíteni a munkájukat. 

Biztonsági szakértők szerint az, hogy 1 órás időkeretbe kényszeríti az Apple a hatóságokat és a hackereket, 90 százalékkal csökkenti a sikeres feltörés esélyét. Mindennek a nagy nyertese egyébként pont a Cellebrite és a GrayShift lehetnek, mivel egyre több törésre alkalmas készüléket vásárolhatnak tőlük, hogy egy órán belül megoldható legyen a törés (a bizonyítékok lefoglalása után). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.