Hirdetés

Alaposan lelassulhat az 5G terjedése



|

Az újgenerációs hálózat elrerjedésében fontos szerepe lenne a Huaweinek, de az elmúlt időszak botrányai miatt egyre több helyen kiesnek a pixisből, ez pedig visszafogja a fejlesztéseket.

Hirdetés

A hírek szerint a techcégek elkezdték megtiltani a dolgozóiknak, hogy a Huawei embereivel egyeztessenek, legalábbis minden olyan témában, ami például a technológiát vagy a szabványokat érinti. A Reuters úgy tudja, hogy az Intel, a Qualcomm, az InterDigital Wireless és az LG Uplus szolgáltató mind azon cégek közé tartoznak, amelyek megtiltották az alkalmazottaknak, hogy beszéljenek a Huawei embereivel, akár találkozókon, akár konferenciákon. 

Hirdetés

Belsős források alapján úgy tudni, hogy az Intel és a Qualcomm is egyértelmű utasításokat adott, de a részletek nem szivárogtak ki. Az LG Uplus eközben önként döntött úgy, hogy nem tartja többé a kapcsolatot a Huawei dolgozóival. A Nokia egyik ügyvezetője pedig megerősítette, hogy az offline beszélgetéseket is dokumentálták. 

Az elemzők úgy gondolják, hogy ez az ellenséges viselkedés alaposan lelassíthatja majd az 5G-s hálózatok terjedését. Egy európai vezető, aki benne van az 5G-s fejlesztésekben, konkrétan úgy véli, hogy mindez a sarokba szorítja majd a szereplőket. 

A Reuters nem nevezi meg a forrásait, az viszont egyértelmű, hogy a cégek nagyon óvatosak lettek a Huawei kapcsán, Amerika és Kína kereskedelmi háborúja miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.