Hirdetés

Szerinted milyen lenne a Facebook, ha csak személyivel lehetne használni?



|

Egy javaslat szerint a felhasználóknak többféle módon is igazolniuk kellene a személyazonosságukat, mielőtt használhatnák a Facebookot vagy a Twittert.

Hirdetés

Manapság pofonegyszerűen lehet már regisztrálni a legnépszerűbb közösségi oldalakra, ami egyrészt jó dolog, de azért van árnyoldala is, hiszen így pillanatok alatt készíthetünk más nevében is fiókokat, ez pedig értelemszerűen nem túl jó dolog. A hírek szerint azonban meglehet, hogy Ausztrália elég kemény szabályozást fog bevezetni a közösségi médiák kapcsán a jövőben, ami elsőre talán picit túlságosan is radikálisnak tűnhet, de lehet, hogy végül hasznosnak bizonyul.

Az ausztrál kormány egyik bizottsága nem olyan régen kiadott egy 471 oldalas tanulmányt, amiben több javaslat is megfogalmazásra került a közösségi oldalakkal kapcsolatban. A dokumentum szerint ugyanis törvénybe kellene foglalni azt, hogy a felhasználóknak bizonyítaniuk kellene a személyazonosságukat, mielőtt beregisztrálhatnának valamely közösségi médiás oldalra, vagy kezelhetnének egy fiókot egy ilyen weboldalon. A platformok pedig kötelesek lennének ezeket az azonosítási részleteket a bizottság képviselőjének átadni, ha szükségessé válik.

Hirdetés

A tanulmányban leírtak szerint az azonosításhoz ugyanazt a rendszert lehetne használni, amely például egy SIM-kártya vásárlásakor érvényes. Ennek értelmében a felhasználónak összesen 100 pontot kell összegyűjtenie úgy, hogy a különböző okmányai segítségével igazolja a személyazonosságát. A születési anyakönyvi kivonat vagy az útlevél például 70 pontot ér, a belföldi jogosítvány 40-et, egy bankkártya pedig mindössze 25-öt. Így mondjuk egy útlevél és egy bankkártya tulajdonában még egy harmadik okmányra is szüksége lenne a felhasználónak a regisztrációkor.

Persze ez egyelőre csak egy javaslat, így még azt sem tudjuk, hogyan is lehetne mindezt megvalósítani, és az sem tiszta, hogyan reagálnának rá a felhasználók. Az elmúlt időszakban bőven kijutott botrányokból az ausztrál kormány számára, így lehet, hogy ez az egész csak olaj lenne a tűzre, főleg úgy, hogy a törvényeket végrehajtó szervezetek még hozzá is férhetnének bizonyos titkosított adatokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.