Hirdetés

Alaposan odacsapott az Instagram a Snapchatnek



|

Az Instagram Stories 250 millió napi aktív felhasználónak örülhet, ezzel az Instagram állva hagyta a Snapchatet, amely egyre nagyobb gondban van.

Hirdetés

Az Instagram Stories funkciója immáron 250 millió napi aktív felhasználóval rendelkezik, ami nagy mérföldkő azután, hogy két hónapja még 200 milliónál tartott. Ezzel alaposan odacsapott a Facebook a Snapchatnek, ugyanis az üzenetküldő a legutóbbi adatok alapján összesen rendelkezik 166 millió aktív felhasználóval. 

Hirdetés

A Stories (történetek) egyszerű koncepcióra épül: a megosztott bejegyzések 24 óráig érhetőek el mások számára, utána eltűnnek. A Snapchat ezt a funkciót még 2013. októberében indította el, majd közel három évvel később az Instagram is újított vele. 

Mivel januárban még 150 millión állt az Instagram Stories tábora, ezért az elmúlt fél év hatalmas sikert hozott a szolgáltatás számára, és várhatóan még több aktív felhasználót jelent majd a következő hetekben.

Az Instagram ráadásul jóval nagyobb tartalmat kínál, ami több felhasználót vonz. Jelenleg globálisan 700 millióan használják, és a Stories emiatt üzleti oldalról is egyre jobb és több lehetőséget tartogat. Az Instagram pedig ragaszkodik hozzá, hogy nem a Snapchatet másolta. 

A hír hatására egyébként a Snapchat tőzsdei árfolyama csökkenésbe kezdett, ami figyelembe véve a csökkenő letöltéseket, az első negyedéves veszteséget és a riválisok jelentette fenyegetést, nem túl jó hír a Snap és a befektetői számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.