Hirdetés

Előfizetés mellé ajánljuk: Alfawise PME1606



|

Okosítanád meglévő otthonodat? Egy okosdugalj segítségével megízlelheted az automatizálás élményét mindössze pár ezer forint kiadással.

Hirdetés

Sokan azt hiszik, hogy az okosotthon luxuskiváltság, hogy csak több százezer forint elköltésével érhető el az otthoni automatizálás. Tesztünk szereplője a kiváló példa arra, hogy egy okoskonnektor segítségével milyen sok minden megvalósítható, és habár egy dugaljtól még egyetlen lakásban sem köszönt be a digitális Kánaán, mégis egy ilyen egyszerű eszköz is rávilágíthat arra, hogy mennyi minden automatizálható okos tervezéssel.

Gyors beüzemelés

A piacon több okosdugalj is elérhető, közülük kétségtelenül az egyik legkedvezőbb árú megoldása az Alfawise PME1606 nevezetű terméke, viszont annak felhasználói élményén alig érezhető a spórolás. Habár a termék csomagolása mellőz minden sallangot, a dugalj minőségére panasz nem lehet: masszív termékről van szó, amely egyáltalán nem kelt olcsó hatást. Beüzemelése is végtelenül egyszerű: a Smart Life app telepítését követően a konnektor Power gombját kell hosszan nyomni ahhoz, hogy az applikáció automatikusan megtalálja az eszközt, majd csatlakoztassa azt a világhálóra.

A művelet mindössze fél perc, amelyet követően a Smart Life segítségével is lehet már kapcsolgatni a világítást, lehet időzíteni annak működését, és különféle feltételek is megadhatók (például minden este 8 után kapcsoljon be, vagy napnyugtakor kapcsoljon le), illetve az átfolyó áram mennyiségét is lehet ellenőrizni akár perces lebontásban, ami hasznos lehet akkor, ha a háztartás nagy áramfogyasztóit akarod felkutatni.

Hálózatban

Habár rendkívül kedvező az Alfawise okosdugaljának az ára, Google Home és Amazon Alexa támogatást kapott, azaz megfelelő eszköz birtokában, akár hanggal is vezérelheted, egyelőre csak angol nyelven. Hasznos tulajdonsága ezen felül a Smart Life applikáción keresztül történő IFTTT.com támogatás, amely rengeteg egyéb lehetőséget kínál.

Az Android telefonoddal összekötve például beállíthatod, hogy minden esetben áramtalanítson, amint elhagyod a lakást, vagy éppen hogy kapcsolja fel a kültéri világítást, amint a kapualjba érsz. A termék egyedüli hátrányát a viszonylag kicsi kapcsológombja jelenti, illetve ha véletlenül egyszerre több ilyen konnektort szeretnél egymás mellett használni, akkor a viszonylag széles teste is problémát jelenthet.

Top hat felhasználási lehetőség

01 - Karácsonyi izzóvezérlés: Hamarosan itt vannak az ünnepek, sokan minden nap manuális módszerrel kapcsolják fel és le a karácsonyi izzókat. Alfawise PME1606 segítségével mindez automatizálható, akár napkeltéhez és napnyugtához igazítható, sőt akár az is beállítható, hogy minden éjszaka lefekvés után automatikusan áramtalanítson.

02 - Friss kávé minden reggel: Töltsd be még este a kávéfőzőt, majd kapcsold be úgy, hogy közben az okoscsatlakozót áramtalanítsd. Ezt követően szimplán csak annyit kell tenned, hogy az ébresztőhöz igazítod a dugalj bekapcsolását, így minden reggel friss kávé illatára ébredhetsz úgy, hogy közben még ki sem kell kellned a meleg ágyból.

03 - Jelenlétszimuláció: Sajnos Szilveszterkor megszaporodnak a betörések, a bűnözők ugyanis előszeretettel törnek be azokba a házakba, amelyeknél nem látnak fényt. A dugalj időzítésével azonban otthonodban rendszeres időközönként le- és felkapcsolhatod a világítást, azt az érzést keltve, mintha tényleg otthon lennél. Ez nyaraláskor is hasznos lehet.

04 - Naplózott használat: Az IFTTT.com segítségével számos külső szolgáltatást is hozzákapcsolhatsz a Smart Life applikációhoz és így a dugaljhoz is. Az egyik segítségével például automatikusan egy naptárbejegyzést hozhatsz létre minden egyes bekapcsoláshoz rendelve, így automatikusan rögzítheted egy eszköz minden egyes használatát.

05 - Mozgásérzékelés: Szintén az IFTTT összeköttetésének áram alá helyezheted a párásított, ha a levegőminőség mérő alacsony páraszintet érzékel, vagy felkapcsolhatod a villanyt, ha a mozgásérzékelő szenzor aktiválódik. Ez például nagyobb kertekben rendkívül hasznos lehet, hogy ne vakon kelljen keresni a villanykapcsolókat.

06 - Időzített működés: Nem minden mosógép rendelkezik időzítővel, pedig hasznos funkcióról van szó, hiszen senki sem szereti a frissen mosott ruhákat órákig a dobban hagyni, Az okosdugalj segítségével bármely elektronikus eszközöd működését időzítheted, sőt, távolról is vezérelheted, így akár már a boltban is elindíthatod a mosást.

Security Check Required

null

Szimpatikus az okosdugalj? Év végi előfizetői akciónk keretén belül a Gold kategóriában ingyen hozzájutsz, ezen kívül rendkívül kedvező áron beszerezheted a világ egyik legjobb végpontvédelmének egy éves licencét, ráadásul a Windows 10 Pro OEM kiadását, a WonderFox rippelőjét és BitDefender többszörösen díjazott védelmét is bezsebelheted. További részleteket a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Hirdetés

Adatok:

- Okoskonnektor, vezetékmentes (IEEE802.11b/g/n) távvezérléssel
- Időzített, automatizált működés, visszaszámlálás
- Energiafogyasztás mérés
- ABS műanyag váz
- Smart Life okostelefon applikáció
- IFTTT, Amazon Alexa és Google Home támogatás
- 90 - 250V AC 50Hz / 60Hz feszültség
- 85 gramm
- Web: alfawise.com
- Ár: 3990 Ft; a PC World Gold előfizetői számára ingyenes

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.