Hirdetés

Alig kapott a Mate 40 mobilokhoz új Kirin 9000 chipeket a Huawei



|

A Kirin 9000 állítólag az első olyan 5 nm-es lapka lehet, amiben már 5G-s modem is van. Nagy kár, hogy a TSMC már alig szállíthatott belőle a Huawei-nek.

Hirdetés

Fogyasztói szemszögből is hatalmas veszteség az, hogy a Huawei háttérbe szorult a mobilpiacon - hiszen megszokhattuk már, hogy a csúcsmobiljai sok dologban a legjobbak közé tartoznak, bizonyos dolgokban pedig világelsők. A következő csúcslapkájuk, ami végül a Kirin 9000 nevet viseli, az IFA kiállításon kellett volna, hogy bemutatkozzon, de a bemutató elmaradt. Most kiderült, hogy valószínűleg tényleg azért, mert alig kapott a chipből a Huawei. A TSMC-nek 15 milliót kellett volna minimum legyártania a pletykák szerint, most viszont arról beszélnek, hogy maximum 8,8 milliót kaphatott a gyártó.  

Hirdetés

Nagy kár, hogy a Kirin 9000 már nem szólhat bele a megszokott mértékben az androidos harcba, elvégre azt mondják, hogy ez lesz az első olyan 5 nm-es chip, amelybe már beépített 5G-s modem is került. 

Eddig még a visszafogott várakozások mellett is arra számítottak a Huawei-nél és az elemzőcégeknél, hogy októbertől év végéig 8 millió Mate 40 szériás mobilt dobhatnak piacra, főként Kínában persze. Most viszont már ez is kétséges, több chipet pedig jelen állás szerint nem kaphat a Huawei az amerikai korlátozások miatt.

Az alacsony chipkészlet pedig azt jelenti a szakértők szerint, hogy nem fogy majd túl jól a Mate 40 széria (Európában pedig eleve nagy gond a Google-szolgáltatások hiánya). A Huawei mobilpiaci jövője ezzel egyre bizonytalanabb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.