Hirdetés

Alkoholt vennél? Mutasd meg a tenyered az Amazonnak!



|

Aki hajlandó szinte az összes létező személyes adatát megadni Jeff Bezoséknak, az egy új kényelmi megoldásra cserélheti az igazolványa bemutatását.

Hirdetés

A biztonsági szakértők rendszeresen figyelmeztetik az embereket a tech cégeknél felhalmozódott óriási adatállományok veszélyeire, ha máskor nem, akkor a többnyire sűrűn bekövetkező szivárgások idején.

Akik viszont még ettől sem váltak óvatosabbá, azoktól a kiskereskedelmi óriás Amazon a tenyérlenyomatukat is készséggel begyűjti, amit most egy teljesen új azonosítási megoldáshoz tervez felhasználni az amerikai vállalat.

Hirdetés

Az Amazon nemrég egy blogposztban dicsekedett el vele, hogy a saját fejlesztésű Amazon One szkenner már a tenyerünk ellenőrzésével is képes megmondani, hogy elmúltunk-e 18 évesek, megszabadítva a fiatalokat az igazolvány bemutatásának pokoli kínjától. A megoldást egyelőre csak a coloradói Coors Field baseballstadionban tesztelik, a következő hónapok során viszont további létesítményekben is bevetik majd.

A tenyérlenyomatokat ugyanakkor nem most kezdte el gyűjteni a cég, az Amazon One ugyanis a fizetések visszaigazolásához már eddig is támogatta ezt az azonosítási módot az Amazon Go-üzletekben és a Whole Foods kiskereskedelmi lánc egyes helyszínein. Aki tehát korábban is használta a tenyérvillantást, annak most nincs is extra teendője, a feliratkozáshoz viszont egy jó adag személyes adatot kell megadni, köztük a személyi igazolványunk, az arcunk és a tenyerünk fotóival.

Az Amazon persze azt ígéri, hogy az információk biztonságban lesznek náluk, az igazolványok képét pedig elvileg nem is tárolja a szolgáltató. A hivatalos dokumentum hitelesítését viszont egy meg nem nevezett külső partner végzi, vagyis nem csak Bezosék látják a bizalmas adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.