Hirdetés

Állami NFT-t ad ki az Egyesült Királyság



|

Őfelsége Kincstára nyárig adott időt a digitális valuta elkészítésére.

Hirdetés

Csak néhány napja röppent fel a hír, hogy egy srác NFT-ként, azaz nem helyettesíthető tokenként adná el a lelkét, ami kiválóan szemlélteti, hogy mennyire felkapott lett az utóbbi években a blokklánc-alapú digitális javak kereskedelme.

Egész pontosan annyira, hogy már az Egyesült Királyság kormánya is beszáll a buliba, amit maga a pénzügyminiszter, Rishi Sunak jelentett be.

Hirdetés

Sunak már utasításba is adta az érmeverésért felelős Royal Mintnek, hogy a nyárig készítse el az Egyesült Királyság hivatalos stabil coinját (stable coin). Ezek olyan kriptovaluták, melyek árfolyamát a valódi pénzhez kötik, így azt nem jellemzik vad ingadozások. Sunak szerint az állami NFT része annak a tervnek, hogy az ország pénzügyi szolgáltatási szektora mindig a technológia és innováció élvonalában legyen.

Őfelsége Kincstára egyben azt tervezi, hogy megfelelő szabályozást dolgoz ki a stabil coinoknak, és törvényes fizetőeszközként ismeri el őket. Az intézkedések hosszabb távú célja, hogy az Egyesült Királyság globális központként szolgálhasson a kriptoeszközökkel kapcsolatos technológiák számára.

"Szeretnénk látni a holnap vállalkozásait - és az általuk teremtett munkahelyeket - itt az Egyesült Királyságban, és a hatékony szabályozással megadhatjuk nekik a hosszú távú gondolkodáshoz és befektetéshez szükséges önbizalmat."

- mondta a pénzügyminiszter a kidolgozásra kerülő törvényi keretek kapcsán. A nem helyettesíthető tokenek piaca ezzel kétségtelenül erős pártforgóra tett szert, a brit kormány lépése pedig más országokat is arra sarkallhat, hogy jobban szabályozzák ezt a jelenleg még erősen vadnyugati jelleget öltő területet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.