Hirdetés

Állatkínzás miatt szövetségi per indult Elon Musk cége ellen



|

Egyelőre nehéz megmondani, hogy tényleg hibázott-e a Neuralink.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt szövetségi vizsgálat indult a Neuralink ellen az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának főfelügyelője által, írja a Reuters. Az ellenőrzésre azért van szükség, mivel néhány forrás szerint a kísérletek során megsértették az állatjóléti törvényt, és több jószág pusztult el, mint amennyinek indokolt lett volna.

A folyamatot állítólag a Neuralink saját dolgozói indították.

A kutatásban résztvevők nagy aggodalommal figyelték, hogy a Neuralinknél hogyan kezelik az állatokat, egyes beszámolók szerint pedig az alapító, Elon Musk is komoly nyomást helyezett az alkalmazottakra, hogy felgyorsítsa a chip fejlesztését. Ennek az eredménye hibás kísérletek lettek, amiket meg kellett ismételni, még több állatáldozatért cserébe.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok törvénnyel nem szabályozza, hogy egy kutatás során hány állatot használhatnak a kísérletekhez, a résztvevőkre bízzák, hogyan kezelik ezt. A Neuralink korábban minden vizsgálaton sikeresen átment.

Szintén a Reuters információi szerint, akik sok hivatalos dokumentumhoz is hozzájutottak, a Neuralink kísérletei során mintegy 1500 állat pusztult el, köztük juhokkal, malacokkal és majmokkal. A cég egyébként nem vezet pontos nyilvántartást az elhullott állatokról. Az állatok leölésére azért is van szükség, hogy a haláluk után is végezhessen kísérleteket az esetleges hatásokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.