Hirdetés

Állítólag már el is döntötte az LG, hogy otthagyja-e az okostelefonok piacát



|

Hónapok óta ott lóg a levegőben, hogy az LG kiszáll a mobilbizniszből: egy friss híresztelés alapján záros határidőn belül pont is kerül az ügy végére.

Hirdetés

A Korea Times iparági értesülései szerint az LG már el is döntötte: kiszáll az okostelefonok piacáról, az üzletágnál dolgozó alkalmazottait pedig a cég más divízióihoz vezényli át.

A lap egyik forrása szerint a cégnél több lehetséges opciót is megvizsgáltak, de úgy döntöttek végül, hogy inkább otthagyják a mobilpiacot, ezt pedig hivatalosan az április 5-i igazgatósági ülésükön fogják bejelenteni.

Hirdetés

Április elsejei viccnek ez azért tényleg kicsit erős lenne, főleg mert ugyebár maga az LG már januárban megerősítette, hogy napirenden van náluk a kérdés, februárban pedig arról értesülhettünk, hogy miután a vietnámi Vingroup konglomerátummal sem sikerült megegyezni az árban, nincs érdemi vevő a mobilos üzletágra.

A vállalat számára évek óta veszteséges ez a szektor, illetve a piacnak is csak csekély részét birtokolja. Szóval nem lenne meglepő, ha végül tényleg beigazolódna a fenti híresztelés, egyben azért mégiscsak érdekes fordulat lenne azután, hogy a cég pár hónapja még feltekerhető kijelzős készüléket villantott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.