Hirdetés

Alulmúlta a várakozásokat az Apple, mégis nagy az ünneplés



|

A vártnál kevesebb iPhone-t adott el az Apple, amely ennek ellenére remekelt, és a tőzsdén is javított.

Hirdetés

Az Apple legutóbbi jelentése alapján a vállalat január és március között 52,2 millió iPhone-t tudott eladni. Ezzel alulmúlta a Wall Street 52,4 milliós várakozását. Ennek ellenére nincs baj, ugyanis a tavaly ilyenkor mért 50,8 milliós darabszámot sikerült felülmúlni az idei második pénzügyi negyedévben. 

Hirdetés

Miközben mindenki azt állította, hogy az iPhone X halott, Tim Cook arról beszélt most, hogy az emberek ebben a negyedévben az összes iPhone közül az iPhone X-et választották a legtöbbször. 

Az állítás ellenére az iPhone-ok átlagos vételára 740 dollár helyett csak 728 dollár lett. Ez elvileg arra utalna, hogy az iPhone X-ből mégis kevesebb fogyott a vártnál. Alacsonyabb átlagág ide vagy oda, az iPhone-ok után kapott árbevétel éves szinten 14 százalékkal emelkedett. 

Az Apple a három hónap alatt eladott még 9,1 millió iPadet is. Az Apple Watch és a HomePod a "továbbiak" kategóriába kerültek, és 3,9 milliárd dolláros árbevételt generáltak az érintett időszakban - ez magasabb lett az elemzők várakozásainál. Tim Cook szerint az Apple Watch utáni árbevételek 50 százalékkal emelkedtek. A szolgáltatásokból 9,19 milliárdos eladást ért el az Apple, ami jóval magasabb a vártnál, és az egyik oka a tőzsdei sikernek. A 61,1 milliárd dolláros árbevétel szintén jobb lett a vártnál. Az Apple-pániknak vége, a jelentés hatására az árfolyam 3,7 százalékkal emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.