Hirdetés

Szivárognak az Amazon és az eBay vásárlóinak adatai



|

Több millió felhasználó adatai kerültek nyilvánosságra, más cégek is érintettek az európai ügyfelek kapcsán.

Hirdetés

A szakemberek újabb nagy adatbázisra bukkantak az AWS-en, amely bármiféle titkosítás nélkül elérhető. Ennek az eredménye, hogy több millió európai vásárlói adatai kiszivárogtak, ezeket bárki megtalálhatta egy egyszerű keresőmotor segítségével. Összesen 8 millió rekordot érint a dolog, amiket az Amazon, az eBay, a Shopify, a PayPal és a Stripe gyűjtöttek be az idők során. A Comparitech szakértője szerint az AWS adatbázisa február 3-án vált láthatóvá, és öt napon át indexelhető maradt. 

Hirdetés

A rekordok rengeteg adatot tartalmaztak a vásárlókról: neveket, címeket, e-mailcímeket, telefonszámokat, vásárlási előzményeket, fizetési és rendelési adatokat, számlaadatokat és részleges bankkártya-adatokat. 

Az Amazon MWS lekérések ezrei is elérhetőek voltak, a hitelesítő tokenekkel és a hozzáférési kulcs ID-kkal együtt. Egy felhasználóhoz azonban több rekord is kötődhetett, így 8 milliónál biztosan kevesebb az érintett felhasználó. Az érintettek fele brit, a többi európai. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.