Hirdetés

Túl keveset adakozott az Amazon vezére, felhördült az internet



|

A gazdagok és híresek jobb fej rétege igyekszik felajánlásokat tenni az ausztrál tűzvész megfékezésére, de van, amikor a sok nem elég.

Hirdetés

Az Ausztráliában tomboló tűzvészek hihetetlen pusztítást végeztek és még mindig nincs remény arra, hogy teljesen megfékezzék a lángokat. Színészek, iparmágnások, meg úgy egyáltalán mindenki, aki picit is úgy érzi, hogy megteheti, igyekszik is adakozni a kapcsolódó célok érdekében, tehát vagy a tüzek oltására, vagy a vadállomány mentésére, az érintett lakosság segélyezésére ajánlanak fel kifejezetten erős összegeket. Az Amazon nevében Jeff Bezos is tett egy elsőre látványos felajánlást, ám az egymillió ausztrál dolláros összeg az internetes reakciók alapján sokaknál kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

Bezos egy Instagram postban jelentette be, hogy az összeget a károsultak ellátására és a számukra szükséges szolgáltatásokra ajánlja fel (valamint egyben jelezte, hogy az Amazon ügyfelei is tehetnek hasonlót). Viszont hamar kiderült, hogy az internet drága népe képes egyszerű matematikai számításokat elvégezni, és ahogy manapság megszokhattuk, villámgyorsan végigsöpört a közösségi médián a felháborodás hulláma.

Egyrészt többen azt kérik számon az Amazonon és vezetőjén, hogy másokhoz és saját súlyukhoz képest kifejezetten karcsú a felajánlott összeg. Hollywoodi színészek is több millió amerikai dollár értékű segélyeket jelentettek be, ehhez képest az egymillió ausztrál dollár átszámolva nagyjából 690 000 USD, pedig az Amazon jóval többet ér, mint bármelyik színészóriás, sőt igazából annál is többet, mint több tucatnyi belőlük - jelenleg 936 milliárd dollárra értékelik. Ennek fényében pedig a vélemények szerint tényleg kinyílhatott volna jobban is a pénztárca.

Ami pedig igazán dühös reakciókat szült, az nem más, mint egy még látványosabb számítás. 690 ezer amerikai dollár pontosan annyi összeg, mint amennyit Jeff Bezos már 2018-ban is megkeresett mindössze öt perc alatt. Azóta pedig még jobban megy a cégének, ezért a közösségi oldalakat elárasztották azok a megjegyzések, melyek szerint az Amazon-vezér mindössze életének öt percét szánta egy ilyen szintű katasztrófára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.