Hirdetés

Lecsapott az Amazon a koronavíruson nyerészkedő kereskedőkre



|

Egyes eladókra a hamis ígéretek miatt, másokra a túlzottan megemelt árak okán csapott le a cég.

Hirdetés

Az Amazon a koronavírus miatt szigorított a szabályzatán, ugyanis rengetegen extrém áremelésekhez folyamodtak bizonyos termékeknél, illetve mások hamis ígéretekkel árulnak termékeket, amelyek a leírás szerint védelmet nyújtanak a járvány ellen, vagy pedig gyógyírt jelentenek a vírussal szemben. Több mint 1 millió ilyen terméket blokkolt a piactér, és tízezernyi olyat, amelynél felpumpálták az árakat. Értelemszerűen az arcmaszkok árai is az egekbe szöktek volna, ha az Amazon nem avatkozik be. 

Hirdetés

Mivel Amerikában egyre nagyobb az aggodalom a koronavírus miatt (sokan elkezdtek készleteket felhalmozni maszkokból, kézfertőtlenítőkből és konzervekből), ezért az Amazon alatt dolgozó kereskedők az arcmaszkok árait olykor az eredeti ötszörösére emelték. A szállítási költségeket is jócskán feltornázták, volt, aki több száz dollárt kért csak ezért, és értelemszerűen ezt az Amazon szabályai tiltják. 

A dolog olyan kiterjedt mértéket öltött, hogy már Donald Trump elnök is vizsgálni akarja az orvosi készletek áremeléseit. Az olasz hatóságok is hasonlóan járnak el, és egyre több országban figyelmeztetik az embereket a haszontalan csodaszerek terjedésére. A szakértők újra figyelmeztettek, hogy a rendszeres és megfelelő kézmosás, valamint az arcunk érintésének kerülése alapvetően többet ér, mint az arcmaszk. 

A kereskedők oldaláról aki mert beszélni, azt mondja, hogy az Amazon szigorításai véletlenszerűek, és néha a korrekt árazású termékeket is letörlik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.