Hirdetés

Az Amazon kirúgott közel 4000 trükköző eladót



|

A mostani retorzió azokra célzott, akik a koronavírust kihasználva az egekig tornászták termékeik árait.

Hirdetés

Amikor valamilyen különleges körülmény, katasztrófa, járvány vagy hasonló üti fel a fejét, sokan úgy gondolják, az ezekhez kapcsolódó termékekre úgyis megnő a kereslet, és sokan akár az eredeti ár sokszorosát is kifizetik értük, így hát őrült áremelésbe kezdenek. Saját céges blogjában jelentette be az Amazon, hogy kizártak a regisztrált kereskedők közül 3900-at ilyen okokból. Azt ugyan nem jelezték, pontosan milyen terméktípusokat érintett a mostani felülvizsgálat, de állítólag félmilliónál is több terméknél észleltek ilyesmit.

Hirdetés

Mivel a közleményben csak annyi szerepel, hogy a koronavírussal kapcsolatos területeken próbáltak irreális áremelésekkel trükközni az ügyeskedők, simán elképzelhető, hogy például szájmaszkok, kézfertőtlenítők és egyéb védőfelszerelések jöhettek számításba - az interneten már jó ideje terjed, hogy az online áruházakban a járvány kitörése óta embertelenül megdrágult minden ilyesmi.

Az Amazon nem szívbajos az ilyesmivel, márciusban egyszer már aratott hasonló okokból saját szolgáltatásában, akkor 530 ezer terméket távolított el és 2500 amerikai fiókot szüntetett meg. A közleményben azt is megszellőztetik, hogy nem feltétlenül csak az ár csaphatja ki náluk a biztosítékot, hanem az is, ha valaki egy adott termékről valótlanságokat állít (például egy átlagos textilmaszk mellé azt írja, ez 100 százalékos védelmet nyújt a koronavírus ellen, vagy egy egyszerű multivitamint garantált COVID-19 gyógyszerként árul). Az akció egyébként két nappal követte Trump elnök azonnali hatályú rendeletét, amellyel büntet minden olyan kereskedelmi tevékenységet, amely a koronavírushoz kapcsolódó spekulációkra illetve valótlan állításokra épít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.