Hirdetés

AMD processzort kapnak a legújabb Tesla modellek



|

A Tesla Model S-ben és Model X-ben is lehet majd futtatni AAA-játékokat.

Hirdetés

A Tesla főnöke, Elon Musk korábban már nyilatkozott arról, hogy a cég legújabb autói 10 teraflopsos gamer processzort kapnak majd, és simán lehet futtatni akár a The Witcher 3-at vagy a Cyberpunk 2077-et a beépített konzolon. Kiderült, hogy Musk nem esett túlzásba, ugyanis a Computex 2021 konferencián az AMD bejelentette, hogy együtt dolgozik a Teslával, és a legújabb Model S és Model X autók rendszerét AMD Ryzen processzor és AMD RDNA 2 GPU fogja hajtani.

Hirdetés

Az AMD bemutatta a Radeon RX 6000M szériát, amely modelljei, vagyis a 6800M, 6700M és 6600M is az RDNA 2 architektúrával készülnek. A Tesla autók is ilyen rendszert kapnak majd, és Lisa Su, az AMD CEO-jának nyilatkozata alapján képesek lesznek a gépek az akár 10 teraflopsos teljesítményre - ahogy azt Elon Musk már januárban pedzegette.

Egy szivárogtatás alapján a Tesla új modelljei AMD Navi 23 GPU-t fognak kapni, amely teljesítménye a Sony PlayStation 5-höz hasonlítható.

A feljebb olvasható álláshirdetés alapján pedig a Tesla további izgalmas fejlesztésen dolgozik az autók beépített konzoljával kapcsolatban, ugyanis a vállalat Linux-szakértőket keres a projekthez.

Az új AMD rendszerrel ellátott Tesla Model S Plaid autókat Musk legutóbbi tweetje alapján június 10-től kezdik kiszállítani a vásárlóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.