Hirdetés

AMD technológiával újít a Samsung



|

A jövőbeli termékeinél használja majd az AMD szellemi tulajdonát a Samsung, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy Radeon GPU-val támad a Galaxy S11.

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy összeáll az AMD-vel, és licenceli annak grafikára vonatkozó szellemi tulajdonát. Az AMD technológiát a Samsung a jövőbeli termékeiben használja fel, többek között okostelefonokban. 

Hirdetés

Ez elméletileg azt is jelentheti, hogy a Galaxy S11-be kerülő Exynos SoC már Radeon grafikával jön, ugyanakkor valószínűbb forgatókönyv, hogy a Samsung fizet az AMD-nek azért, hogy elérje annak szabadalmait, miközben saját GPU-technológiát épít a dél-koreai cég. 

A Samsung közel egy évtizede gyárt már Exynos márkanévvel saját mobilchipeket, eddig általában ARM processzormagokkal és ARM Mali vagy Imagination PowerVR grafikával. 

Lehetséges, hogy tényleg jön a Radeon grafikus technológia a mobilokba, de mivel a bejelentés nem tér ki erre, ezért nehéz további jóslatokba belemenni. 

Az AnandTech véleménye szerint nem túl valószínű, hogy Radeon grafika jönne a jövőbeli Samsung rendszerchipekbe, elvégre a Samsung már 7 éve fejleszti a saját GPU-technológiáját. Az oldal szakértői szerint inkább arról van szó, hogy új szereplőként nem akar pereskedések elé nézni a Samsung, ezért szabadalmi megállapodást kötött az AMD-vel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.